Lukijalta: Kristittyjen vaikea asema kymmenissä maissa otetaan aivan liian harvoin huomioon

Kansanedustaja Ville Tavio (ps.) kyseli, kuka puolustaa kristittyjä (KS 6.7 mielipide). Kirjoittaja on oikeassa, että aivan liian harvoin otamme esille kristittyjen vaikeaa asemaa yli 60 maassa. Viime vuonna niiden maiden, joissa kristittyjä sorretaan uskon vuoksi, lukumäärä kohosi World Watch julkaisussa. Kaikkein äärimmäisintä vainoa koetaan listan mukaan Pohjois-Koreassa, Afganistanissa, Somaliassa, Libyassa ja Pakistanissa. Uusina maina viime vuonna nousivat listalle Burkina Faso, Kamerun ja Niger.

Kirkkoherrat saavat ajantasaista tietoa Open Doors järjestön postituslistan kautta. Järjestö saa yhteydenottoja tukalissa tilanteissa olevilta kristityiltä ja välittää rukouspyyntöjä.

Nämä yhteistä huomiota ja välittämistä kaipaavat lähimmäiset huomioidaan kirkossamme puheissa, jumalanpalvelusten yhteisissä esirukouksissa sekä pienryhmissä. Vaikka kristinusko on maailmanuskonnoista laajimmin levinnyt, se on aina valinta, joka voi maksaa.

Luterilaisen kirkon jumalanpalvelusten teemat pyrkivät joka vuosi nostamaan esille ihmiselämän keskeisiä kysymyksiä. Yksi ulottuvuus siinä on vapaus tunnustaa omaa uskoa. Tapaninpäivän ja Pyhäinpäivän alkuperärinen viesti on juuri todistaminen eli martyria.

Tuntuu vain, että sana on vesittynyt länsimaisen hyvinvoinnin keskellä. Marttyyrin kruunua kannetaan kun puhutaan omasta edusta ja oikeuksista. Vaino on painostusta ja väkivaltaa. Marttyyrit ovat niitä lähimmäisiä jotka päivittäin elävät uhkailun, eristämisen, vankilaan sulkemisen, salamurhien ja kidutusten arkea sen vuoksi, että seuraavat Jeesusta.

Kristillinen usko antaa vapauden. Suljetuissa, yksiarvoisissa yhteiskunnissa tapahtuu koko ajan myös ihmisten sydämissä muutosta, joka vahvistaa uskoa. Nykyinen teknologia antaa radion, netin ja satellittien kautta yhä useammalle mahdollisuuden kuulla ilosanomaa.

Medialähetys Sanansaattajat ry. on jo lähes 50 vuotta toiminut tässä työssä. Se on kirkkomme virallinen lähetysjärjestö. Tuemme tätä työtä Etiopiassa, Intiassa ja Singaporessa. Anjalankoskelainen Sanna Suutari on Sat7-työssä Kyproksella. Näiden kuulijoiden ja näkymättömien seuraajien puolesta meidän tulee puhua, toimia ja rukoilla.

Valtion kehitysyhteistyön linjaukset kuuluvat politiikan piiriin. Kirkot pitävät esillä armollisen, hyvän Jumalan toimintaa maailmassa. Juuri vihamielisenä koetun ympäristön keskellä kristinuskon ydin, rakkaus tulee esille. Se tuntuu myös kipuna, haavoina ja kuolemaan asti todistamisena.

Kirkkoherrojen ja lähetyssihteerien puolesta Kouvolan seurakuntayhtymässä:

Keijo Gärdström, Arto Helle, Mirja Kekäle, Kimmo Ylikangas, Tuula Ylikangas, Kirsi Hämäläinen

Uusimmat uutiset