Lukijalta: Kansanedustajien tulee myös osoittaa demokratian toimivuus

Puheiden ja tekojen välillä on ristiriitaa. Niin myös edustajien kyseessä ollessa. Kansalaisista 60 prosenttia pitää puoluetta valintaperusteenaan. Näin ollen ehdokkaan, joka ei voi pitää vaalilupauksiaan, tulisi antaa paikkansa varahenkilölle. Hyvänä esimerkkinä on Timo Soini. Ennen vaaleja puheet "vähävaraisilta emme leikkaa" ja niin edelleen. Nyt tilastojen julkitulon jälkeen, uskovaisena miehenä ei voinut enää jatkaa valheellista elämäänsä edustajana. Ryhdikäs teko. Ei enää ehdokkaaksi.!

Muut siniset voisivat ottaa opiksi. Sinisten vaalimainoksissa otetaan hallituksen koko menestys omaksi. Missään ei vain mainita, miten kävi noin niinkuin muutoin. Varsinkin työministerin olisi luullut pyrkivän työllisyyden nostoon muulla keinoin kuin vain tekemällä työttömistä syyllisiä. Voidaan myös spekuloida, miten olisi voinut käydä, jos sinisten tilalle olisi valittu uudet ministerit; aktiivimallia ei olisi, mutta ei myöskään ristiriitaa hallituksen ja ay-liikkeen välillä.

Valittujen edustajien tulee teoillaan osoittaa, että demokratia todella myös toimii. Ehkä äänestysvilkkaus siitä saadaan nousuun. Demokratian irvikuva nämä siniset, ”vähät äänestäjistä."

Todella huonoa mainosta demokratiasta oli myös Sirkka-Liisa Anttilan (kesk.) viimeinen hätähuuto omasta huomisesta, eläke vain 6 000 – 7000.euroa. Se paljasti vain, mikä menee yhteisen edun edelle. Juha Sipilän olisi pitänyt oivaltaa näillä kannatusluvuilla estää moinen – mikäli oli tästä tietoinen.

Kalevi Siikonen, Vuohijärvi