Lukijalta: Kouvolan valtuuston puheenjohtaja Jouko Leppänen vaatii: Nyt stoppi kaikille kaupungin hankinnoille

Kouvolan taloustilanne on siinä jamassa, että nyt meidän pitää pistää perälauta kokonaan kiinni, ja sulkea kaikki menohanat. Tästä olen puhunut pienissä piireissä jo aiemmin mutta se ei ole auttanut. Nyt siis kaikkien kaupungin hankintojen kohdalle stoppi kaikilla tasoilla ja kaikki hankinnat ja niiden hyväksymiset kaupunginhallitukseen ja jos se ei auta, sitten kaupunginvaltuuston päätökseen ja syyniin. Toistaiseksi tässä hätätilassa kukaan ei saa ostaa mitään, eikä käyttää kaupungin rahaa eikä tehdä sopimuksia tai tilauksia ilman näiden korkeimpien toimielinten lupaa.

Kaikki investointisuunnitelmat jäihin. Niihin esitettävä aivan vedenpitävät budjetit, tuloslaskelmat ja kannattavuuslaskelmat, jotka esitellään kaikille kaupunkilaisille. Heille siitä syystä, että he joko muuttavat pois tai jäävät tänne riippuen laskelmiemme uskottavuudesta.

Ei veronkorotuksia, koska se on poliitikkoja laiskistava helppo keino.

Hallinto mahdollisimman ohueksi. Suorittava porras tekee meille työn ja rahan. Esimerkiksi opetuspuolelle riittää opettaja - rehtori- koulutoimenjohtaja -portaikko, niin kuin pienemmissäkin kunnissa. Ellei vieläkin vähemmän.

Ei veronkorotuksia, koska se on poliitikkoja laiskistava helppo keino, ja johtaa siihen ettei yritetä talouden tasapainottamista oikeilla ja pysyvillä toimenpiteillä. Veromme tulee jatkossa saada mahdollisimman matalaksi, että saamme muuttotappiomme nousuun. Sitä tulee tukemaan myös itärata.

Tässä ensi alkuun. Alan syksystä lähtien kiertää taas kaikkia kaupunginosiamme keskustelujen ja kansalaiskyselyjen merkeissä.

Tiedotusvälineisiin ja Facebookiin ynnä muuhun kirjoitan koko ajan ajantasaista tekstiä liittyen siihen, miten saamme tämän taloustilanteemme laivan käännetyksi oikeaan suuntaan.

Aloitan tästä hetkestä säännöllisen yhteydenpidon teihin, ystävät kaupunkilaiset. Minun informaationi tulee teille mutkattomasti. Älkääkä te peljätkö ajatuksienne ja vaateitenne kertomista minulle. Näin saamme yhdessä ja ajan kanssa Kouvolasta hienon Kouvolan.

Luotan itseeni ja teihin.

Jouko Leppänen, lääketieteen lisensiaatti, Kouvolan kaupunginvaltuuston puheenjohtaja (kok.)

Luetuimmat

Uusimmat uutiset