Lukijalta: Annetaan uimahallien hiljaisin aika nuorten käyttöön

Kun haluamme luoda hyvää tulevaisuutta, kannattaa katse kääntää lapsiin ja nuoriin. Lapsiin ja nuoriin suunnatut panostukset eivät ole kuluerä, vaan sijoitus tulevaisuuteen. Kouvola lähti rohkeasti kehittämään perusopetusta, ja uusia kouluja alkaa nousta eri puolille kaupunkia – hyvä niin.

Nuorilla menee monien tutkimusten mukaan paremmin kuin koskaan aiemmin. Esimerkiksi alkoholinkäyttö ja tupakanpoltto ovat vähentyneet. Samalla olemme saaneet kuulla, kuinka nuorison fyysinen kunto on ollut jo pitkään laskusuunnassa. Tätä viestiä on välittänyt muun muassa Puolustusvoimat, joka omassa toiminnassaan mittaa varushenkilöiden kuntoa niin lyhyellä kuin pitkällä aikavälillä. Tiedämme lukuisista tutkimuksista fyysisen kunnon, terveyden ja psyykkisen hyvinvoinnin väliset selvät yhteydet. Meidän tulee suhtautua asiaan riittävällä vakavuudella. Ajatukset tulee siirtää niihin keinoihin, joita meillä on käytössämme.

Lahti otti askeleen eteenpäin kokeilemalla yläkoululaisten maksuttomia uimahalli- ja kuntosali vuoroja koulupäivän jälkeisinä tunteina – kello 13–17 – kolmena arkipäivänä viikossa. Tällaisen kokeilun voisimme kopioida Kouvolaan. Olisi hienoa, jos liikuntapaikkojen rauhallisin ajanjakso voitaisiin hyödyntää yläkouluikäisten nuorten liikkumiseen.

Kuluja ei tästä kaupungille syntyisi. Menetetyt vähäiset lipputulot muuttuisivat positiiviseksi virraksi kaupungin kirstuun, kun liikuntaan innostuneet nuoret jatkaisivat harrastustaan maksavina asiakkaina maksuttoman jakson päätyttyä. Tässä hyvä kokeilu, joka sopii kokeilukulttuurin kaupungin kehittämiseen hyväksyneelle kotikaupungillemme.

Juha Huhtala, kaupunginvaltuutettu (vihr.), Kouvola

Uusimmat uutiset