Lukijalta: Kouvola kurjistaa omat taajamansa — On tämä aikamoista johtamista ja aluekehittämistä!

Näin kuusaalaisena ihmettelen Kouvolan johtoa, joka on selkeästi ylileveä tähän rahamäärään suhteutettuna, joka kaupungilla on käytössä ja varsinkin tässä taloustilanteessa.

Harmittaa, kuinka kaupunkimme väestömäärältään toiseksi suurin ja kaunein taajama yritetään kurjistaa. Olen aikaisemmin jo kirjoittanut, mitä Kuusaalla on ja kuinka hyvä täällä on asua ja olla.

Kouvolan keskusta-alue on niin pieni, että eivät sinne kaikkien taajamien palvelut mahdu.

Ensin tämä Kymsote (susi jo syntyessään) vei alueen ainoan sairaalan ja kaiken leikkaustoiminnan Kotkaan. Terveyskeskuskin siirrettiin pois ”ostarialueelta” Katajaharjuun, pois niiden ikääntyneitten ihmisten läheltä, jotka sitä ehkä eniten tarvitsevat. On tämä aikamoista johtamista ja aluekehittämistä!

Terveiset kaupungin luottamushenkilöille ja tietenkin kaupungin johdolle. Lisäksi oman kaupungin johto yrittää näivettää konstilla tai toisella muutenkin Kuusaata lopettamalla uimahallin ja varmaankin jossain vaiheessa ammutaan sitten alas urheilutalokin.

Kaupunkiin on muun muassa perustettu aluetoimikuntia, ja minkähän vuoksi? Onko näiden tarkoitus toimia tällaisessa taloustilanteessa kaupungin johdon sanansaattajana vaikeassa tilanteessa? Ehkä hieman suoraviivaisesti ilmaistu, mutta jotain tuonsuuntaista tulee mieleen.

Ihmettelen myös, että kaupunginjohtaja ilmoittelee avoimesti talouslukuja. Mistään en ole kuitenkaan huomannut, kuinka paljon Kouvolan kaupungilla on virkahenkilöstöä, ja kuinka paljon heidän palkkoihinsa menee rahaa ja minkälainen kulurakenne on siltä osin?

Olisikin hyvä jos vihdoin viimein päästäisiin siihen 2009 luvattuun tilanteeseen, että nämä virkamiesten ja -naisten viisivuotissuojatyöpaikat lopetettaisiin. Kaupunginjohtajahan voisi ilmoittaa nämä kustannukset siis julkisesti.

Muutenkin Kouvolan keskusta-alue on niin pieni, että eivät sinne kaikkien taajamien palvelut mahdu. Jotenkin toivoisi siis kaupungin pitävän hengissä näitä taajama-alueita, eikä kaatavan nurin. Kuusaalla on vielä erittäin hyvä asua, mutta eihän se Turku, Tampere tai Kuopiokaan ole pois ”suljettu”, jos tätä kaupunkia oikein kurjistetaan, Helsinkiin kun ei enää mahdu.

Luottamushenkilöorganisaatiotakin varmaan voisi supistaa tulevaisuudessa reilulla kädellä. Tottahan se varmaan supistuukin seuraaviin vaaleihin mennessä, koska väestömäärän kehitys on negatiivinen.

Ehdotankin, että kaikki älyttömät investoinnit joita virkamiehet ovat suunnitelleet, lopetetaan saman tien ja tullaan toimeen seuraavat viisi vuotta näillä mitä nyt ihmisten saatavilla. Kouluja varmaankin on pakko supistaa huonon väestökehityksen vuoksi.

Ilkka Sarpola, Kuusankoski

Luetuimmat