Lukijalta: Vastine kasvatus- ja opetusjohtaja Veikko Niemelle

Kouvolan kasvatus- ja opetusjohtaja Veikko Niemi, kirjoititte Lukijalta-palstalla 7.7.2020 Kouvolan kaupungin saavan valtiolta korona-avustusta. Tietenkin otan asian vastaan riemuiten. Tämä on erittäin hyvä asia lastemme ja nuortemme puolesta.

Kerroitte kuitenkin tietojeni olevan virheellisiä. Opetus- ja kulttuuriministeri Li Andersson vastasi Twitterissä minun kyselyyni 7.7. kello 9.30 seuraavasti:

”Mikäli kunta lomauttaa varhaiskasvatus- ja/tai opetushenkilökuntaa tulee rahoitus palauttaa opetus- ja kulttuuriministeriöön siltä osin, kun lomautuksen vaikutukset kohdistuvat valtion erityisavustuksena haettuihin toimintoihin.”

Tietoni eivät olleet virheellisiä, vaan perustuvat yhä voimassaolevaan ohjeistukseen. Luonnollisestikaan minulla ei ole / ei ollut tietoa Kouvolan hakuprosessin eri mutkista tai periaatteista, kuten valmistelevilla virkamiehillä.

Nyt olisi reilua kertoa Kouvolan suunnitelmista julkisuuteen edes kasvatus- ja opetushenkilöstölle ja lähiesimiehille, kuinka nämä erittäin tarpeelliset tuet kohdennetaan ja vielä niin, ettei mahdolliseen takaisinperintään jouduta. Vaara on yhä olemassa.

Kiitän, että vastasitte pyytämääni avunhuutoon.

Antti Alanen

Luokanopettaja, Kouvola

Luetuimmat