Lukijalta: Kouvolassa on kyettävä kestäviin päätöksiin – Vihreiden Sari Hyytiäinen vastaa Antti Koivistolle

Lumikki Haaja

Ehkä kaupunginvaltuusto kykenee sittenkin yhdessä vaikeisiinkin päätöksiin, Sari Hyytiäinen kirjoittaa.
Ehkä kaupunginvaltuusto kykenee sittenkin yhdessä vaikeisiinkin päätöksiin, Sari Hyytiäinen kirjoittaa.

Kaupunginvaltuutettu Antti Koivisto (sd.) osui aivan asian ytimeen kirjoittaessaan, että "Kouvolan kaupungin talouden tasapainottamisen onnistumisen edellytys on tosiasioiden tunnustaminen" (KS Lukijalta 30.7.). Kirjoituksessa luetellaan juuri ne tavoitteet, joihin on tähdättävä tänä syksynä. Vaalien läheisyyden ei pidä antaa lamaannuttaa päätöksentekoa.

Valtuutettujen kantti testataan nyt, kun laitetaan kaupungin poliittinen ja ammatillinen organisaatio sekä palvelurakenne kuntoon, tämän päivän Kouvolaa ja sen asukkaiden sijoittumista sekä taloudellisia resursseja vastaavaksi. Nyt tarvitaan laatua ja tehokkuutta, ei päällekkäisiä rakenteita ja palveluja.

Vihreiden valtuustoryhmä on ajanut Koiviston kuvailemaa linjaa koko valtuustokauden ajan – tosin äänestyksissä on tullut takkiin kerta toisensa perään. Siksi Koiviston demaripuolelta tullut kirjoitus onkin niin ilahduttava. Kenties vielä kykenemme tekemään tarvittavia päätöksiä, jotka estävät Kouvolan joutumisen valtion huostaan.

Pahin uhkakuva olisi se, että päätöksiin ei kyettäisi ja ne siirtyisivät taas seuraavalle valtuustolle, joka hätäpäissään turvautuisi laastariapuun, henkilöstön lomautuksiin. Tästä kierteestä on nyt päästävä irti. Luotan, että tämä on valtuuston yhteinen tahtotila. Haluamme kaikki tehdä työtä tulevaisuuden Kouvolan puolesta.

Sari Hyytiäinen (vihr.)

valtuustoryhmän puheenjohtaja

Kouvola

Uusimmat uutiset