Lukijalta; Kotimainen hanavesi on ylivertaista

Odotettu helle laskeutui vihdoin Kouvolankin ylle. Lämpimien kelien myötä lisääntyy joka kesä myös suomalaisten juoma- ja käyttöveden kulutus. Mikäpä sen parempi tapa viilentää oloa, kuin raikas lasillinen vettä. Kovalla helteellä se on terveytemme kannalta jopa välttämätöntä.

Harva kuitenkaan huomaa, mikä valtava ero on siinä, juoko janoonsa hana- vai pullovettä. Kotimainen hanavesi on monesta näkökulmasta katsottuna ylivertaista: se on tutkitusti puhdasta ja maultaan raikasta. Hanavesi on myös ympäristölle ystävällistä verrattuna pitkien matkojen takaa kuljetettuun pulloveteen eikä siitä synny muovijätettä. Ja mikä tärkeintä — se on edullista.

Kun hanaveden hintaa vertaa mihin tahansa arkipäivän hyödykkeeseen, kalliiksi sitä ei voi sanoa. Esimerkkinä: kaupassa kuluttaja maksaa pullovedestä 0,30 –2,50 euroa litralta. Hanasta kuluttaja saa 155 litraa raikasta vettä, siis kaiken päivittäin käyttämänsä veden, keskimäärin hintaan 0,80 euroa. Juomaveden lisäksi tähän sisältyy muun muassa veden kotiinkuljetus, keittiövedet, suihkut, wc-huuhtelut sekä pyykinpesut. Samalla vesimaksulla kuluttaja tukee myös paikallista työtä. Kouvolan Vedessä työskentelee yli 50 vesihuollon ammattilaista, joiden osaamisella turvataan sekä veden laatu että vesihuollon toimintavarmuus ympäri vuorokauden.

Suomen Vesilaitosyhdistys tekee hintavertailua maamme eri vesihuoltoyhtiöiden välillä. Kouvolalaisille tulokset ovat hyviä: täällä vesi on maan keskihintoihin verrattuna huokeampaa. Meillä sekä talousveden että jäteveden käyttömaksut ovat pysyneet jo neljättä vuotta ennallaan. Jos Kouvolan Veden kehitys jatkuu nykyisenlaisena, näin on jatkossakin.

Timo Kyntäjä, toimitusjohtaja, Kouvolan Vesi Oy