Lukijalta: Kouvolan seudun tieasioiden kehitys on ollut surkeaa

Kouvola on teiden risteyspaikka viiteen suuntaan: Mikkeliin, Lappeenrantaan, Kotkaan, Helsinkiin ja Lahteen.

Olen seurannut Kouvolan seudun tieasioita pian 70 vuotta, ja kehitys alueella on ollut surkeaa. Kotka ja Lappeenranta ovat hoitaneet asiansa kiitettävästi. Ovatko meidän päättäjät olleet saamattomia?

Kaakkois-Suomen ely-keskus vähättelee vastuualueen johtajan Jyrki Karhulan suulla Kouvolan seudun valtateiden parantamista. Karhula sanoo, että 6-tiellä leveäkaistatie on eksoottinen. Mielestäni tietyyppi ei toimi missään.

Miksi ely-keskus ajaa sekasikiötietä kuin käärmettä piippuun valtatie 15:n parantamiseksi Kotka-Kouvola-välille? Jos rahaa on vähän käytössä, ottakaa oppia Virosta. Tallinna-Tartto-tietä on tehty pätkä kerrallaan, mutta suoraan moottoritieksi.

Pitäkää paikalliset päättäjät kerrankin Kouvolan puolta, ettei ely-keskus tee suurta virhettä VT 15:n parannuksessa. Todennäköisesti heti perään aletaan suunnitella parannuksen parannusta.

6-tie Kouvolasta Lappeenrantaan tulee tehdä tulevaisuutta varten, eikä pidä miettiä menneitä. Tehdään pätkä kerrallaan moottoritieksi rahoituksen mukaan. Kiitos, että Kouvolan Sanomat pitää asiaa edelleen esillä.

Lisäksi vielä: peltipoliisit eivät tee liikennettä sujuvaksi, vaan hankaloittavat ajamista. Tästä on tuore kokemus Lusi-Vaajakoski-väliltä.

Aaretti Salminen, Verla