Lukijalta: Käyttäjien toiveet huomioon Ratamoa rakennettaessa

Tulevan sairaalan perustöitä on tehty pitkin talvea. Toivottavasti hanke edistyy ripeästi, ja kouvolalaiset pääsevät mahdollisimman pian käyttämään paikkakunnalla olevia terveydenhoitopalveluja.

Epätietoisuus siitä, minkälaisia palveluja sairaalaan on suunniteltu hiertää kansalaisten mielialoja. Niinpä toivoisinkin, että rakennuksen suunnittelijat ja päättäjät julkisesti kertoisivat kansalaisille, mitä palveluja sairaalaan tulee.

Ehkä ainakin suuremmat leikkaukset keskitetään Kotkaan. Mutta miten on päivystys- ja pienemmät leikkaukset ja erikoisesti pienemmät toistuvat hoitokäynnit, joiden takia nykyään joudutaan matkustamaan Kotkaan. Esimerkiksi syöpähoidon jatkohoitona usein tulevat kymmenet sädehoitokäynnit. Kuinka niitä voidaan keskittää Kouvolaan tulevaan sairaalaan, että säästettäisiin kustannuksia aiheuttavilta matkoilta ja vähennettäisiin sairaiden ihmisten matkustamisesta aiheutuvia kärsimyksiä.

Mielestäni rakennuksen ollessa nyt vielä näin alkuaiheessa pitäisi myös kouvolalaisten käyttäjien mielipiteitä ja toivomuksia kuulla ja ottaa niitä suunnittelussa huomioon. Onhan sekin mahdollista, että joitakin terveyspalveluja eteläkymenlaaksolaisille voitaisiin antaa myös tulevassa sairaalassa Kouvolassa.

Raimo Kinnunen, Kouvola

Luetuimmat

Kommentoidut