Lukijalta: Tällä menolla meidän Kouvolallamme tulee näkemään yhä enemmän muuttotappioita

Kouvolan tulos jäi viime vuonna 26 miljoonaa euroa miinukselle (KS 27.4.) Miksi? Koska kaupungin ylimmän johdon asenne on väärä ja johtaminen osaamatonta ja heikkoa.

Kouvolan kaupungin henkilöstövähennyksiä koskeva yt-menettely käynnistyi perjantaina 26.4. Nyt on sitten kaupungin ylimmällä johdolla näytön paikka, miten henkilöstövähennykset tehdään.

Nyt on viimeiset hetket vaihtaa henkilöitä.

Jos ylimpään johtoon ei saada oikeaa asennetta ja ammattitaitoa, ja jos ei ”yläpäästä” vähennetä turhia ja osaamattomia päälliköitä ja erityisasiantuntijoita, joilla on väärä asenne hoitaa yhteisiä asioitamme tuloksellisesti ja kannattavasti ja jos henkilöstövähennykset tehdään palveluissa ja palveluverkostoissa – hyvinvointi ja terveys, asuminen ja ympäristö, yritykset ja työpaikat – niin on aivan varma, että meidän kouvolalaisten veronmaksajien arki tulee entistä ankeammaksi.

Toisin sanoen, jos näistä palveluista vähennetään yksikin varsinaista palvelua tekevä ihminen, niin meidän Kouvolallamme tulee näkemään yhä enemmän muuttotappioita, asuntojen arvonlaskua, työttömyyttä ja päihdeongelmaa, ja mikä ikävintä veronkorotuksia, mutta siitä huolimatta kaupungin tulos tulee olemaan alijäämäinen.

Miksi? Koska palvelut heikkenevät ja sen seurauksena vetovoima heikkenee ja mikä pahinta Kouvola tulee olemaan erilaisten palvelutilastojen ja yrittäjyysilmapiiritutkimusten häntäpäässä, niin kuin se on ollut viimeiset vuosikymmenet.

Taloudellinen hyvinvointi lähtee siitä, että kaupungin palvelut ovat viimeisen päälle hyvät ja toimivat, josta seuraa, että saadaan uusia yrityksiä ja siten uusia työpaikkoja – syntyy positiivinen tekemisen kierre! Joten jos meinataan saada muutosta aikaan, niin nyt on viimeiset hetket vaihtaa henkilöitä tai muuten edessä on arviointimenettely, jolloin Kouvola siirtyy valtion holhouksen alaiseksi.

Kaikkien kaupungin viranhaltijoiden ja luottamushenkilöiden, toimihenkilöiden ja työntekijöiden tulisi muistaa, että heidän palkkansa ja palkkionsa maksaa kouvolalainen veronmaksaja – ei Kouvolan kaupunki!

Kari Kylliäinen, Kouvola

Uusimmat uutiset