Lukijalta: Kaiken salliva humanismi nakertaa tulevaisuutta —Miksi nykypäivänä pyritään nostamaan poikkeavuudet esikuviksi ja normeiksi?

TV-uutiset ja iltapäivälehti informoivat näyttävästi, että Päivi Räsästä tullaan mahdollisesti syyttämään vihapuheesta. Tutkintapyyntö koskee Räsäsen Twitter-kirjoitusta, jossa hän arvosteli sitä, kuinka kirkko ilmoitti olevansa Helsinki Pride -tapahtuman virallinen partneri.

Miksei kukaan kysele, minkä takia toinen kansankirkkomme, ortodoksit, ei osallistunut tapahtumaan. Suomen yllä on ollut sadan vuoden aikana varjelus ja siunaus. Lukuisat kansamme johtajatkin ovat selkeästi tiedostaneet Raamatun Jumalan kunnioittamisen antaneen pohjan tälle. Laajasti kansalaiset ja johtajat ovat kääntyneet aikanaan rukouksin Jumalan puoleen samalla toimien arjessa kansakuntamme parhaaksi. Raamattu on maailman ostetuin ja luetuin kirja, mikä on syntynyt ihmisten kirjaamana Jumalan antamasta inspiraatiosta.

Itsekin suhtauduin yliolkaisesti ja perehtymättä sanomaan, kunnes sain armosta kohdata Jeesuksen vapahtajanani yli 30 vuotta sitten. Uskallan sanoa, että vasta sitten aloin myös jotenkin ymmärtää ison kirjan sanomaa ja ohjeistusta. Eläminen tämä todeksi on ollut kovin vajavaista.

Miksi naispuolinen lääkärikansanedustaja on itse joutunut laajan vihapuheen kohteeksi puolustaessaan terveitä elämänarvoja?

Miksi naispuolinen lääkärikansanedustaja on itse joutunut laajan vihapuheen kohteeksi puolustaessaan terveitä elämänarvoja? Kautta historian on ollut poikkeavuuksia, esimerkiksi homoseksualismia. Mutta miksi nykypäivänä pyritään nostamaan poikkeavuudet esikuviksi ja normeiksi?

Missä ovat suoraselkäiset eri kirkkokuntien johtajat, jotka omantuntonsa mukaisesti rohkenevat lausua mielipiteensä myös sekulaarissa mediassa? Mikkelin hiippakunnan piispa on näitä harvoja.

Kristillinen arvomaailma on ollut koululaitoksemme ideologinen perusta aikanaan. Tänä päivänä opettaja saa pelätä lakitupaa mainitessaan sanan Jeesus luokassa. Raamatun kurinpidollisten ohjeiden nollaamisesta saavat kärsiä opettajat ja tulevaisuudessa aikuistuvat oppilaat. Lukuisilla elämän aloilla on vääristynyt, lähes kaiken salliva humanismi, nakertamassa kestävää tulevaisuutta. Kristillistä uskoa puolustavat ohjataan kohta vankiloihin? Niissäkin alkaa olla hienommat puitteet kuin monen kotona.

Vihapuheesta vielä loppukevennys. Kouluaikoina sain joskus kärsiä suomenruotsalaisten haukkumisesta hurreiksi. Nykymenon mukaan voisin haastaa heidät vihapuheen lietsojiksi ja koulukiusaajiksi ja myös omien ongelmieni syntipukeiksi. Sain balsamia haavoille, kun aina Suomi-Ruotsi maaottelussa olin voittajan puolella, joko Suomi tai Hurrit.

Hannu Hurri, lääkäri, Kouvola