Lukijalta: Aktiivimalli syö ostovoimaani

Joku muu tämän asian on jo aikaisemmin älynnyt, mutta nyt se minullekin valkeni, kun työttömyyskorvauksestani leikattiin neljä euroa päivältä. Koska ikää on jo yli 60 vuotta ja työllistymiseni on hyvin epätodennäköistä, niin tulen menettämään 65 euroa kuukaudessa ja 775 euroa vuodessa eläkeikään saakka, joka on 64 vuotta. Se tekee 2 700 euroa 3,5 vuodessa.

Ei se ole minun sukanvarrestani pois, vaan kauppiailta ja muilta tuottajilta, sillä olisin käyttänyt rahat enkä säästänyt niitä. Koska näin käy suurimmalle osalle työttömistä, jää kulutuksesta melkoinen summa pois, noin 100 miljoonaa euroa vuodessa. Ja jäähän siinä myös veroja saamatta. Kuka tässä nyt sitten voittaa ja häviää?

Aktiivinen työtön

Julkaisemme kirjoituksen poikkeuksellisesti nimimerkillä.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet

Luetuimmat