Lukijalta: Yleisurheilukenttien puitteet eivät täytä arvokisojen vaatimuksia

Ovatkohan arvoisat kuntapäättäjät tietoisia siitä, että Kouvolan yleisurheilukentät eivät täytä arvokisojen vaatimuksia? Kentät ovat keskeisillä paikoilla, eli tapahtumien kannalta hyvin saavutettavissa ja lähellä kaupungin muita palveluita.

Yleisurheilutapahtuminen vaatimat investoinnit muun muassa katsomorakenteisiin ovat vaatimattomia verrattuna vaikka uuden teatterin rakentamiseen. Jos Kouvolan kentät ja katsomorakenteet vastaisivat nykyajan vaatimuksia, Kouvolassa voitaisiin jälleen järjestää suuria urheilutapahtumia. Eikä vain kerran viidessä vuodessa, vaan vaikka monta kertaa vuodessa.

Tapahtumien toteutuminen olisi toki kiinni paikallisista urheiluseuroista ja yrittäjistä, mutta ainakaan se eit jäisi kiinni puitteiden puutteisiin, kuten nyt on tapahtunut. Tapahtumakaupungin maineen avulla Kouvola saattaisi saada houkuteltua hotelliketjun tulevaan matkakeskukseen ja näin saada yhden projektin käyntiin kannattavasti.

Kalevan kisat ovat mainio vertailukohta. 1982 sellaiset on järjestetty Kouvolassa, mutta tämän jälkeen vaatimukset kisapaikkojen suhteen ovat muuttuneet, eivätkä ne enää täytä niitä muun muassa katsomorakenteiden suhteen. Kouvolassa ei ole pidetty huolta siitä, että ennen niin hienot yleisurheilupaikat pysyisivät ajanmukaisina.

2018 Kalevan kisat järjestettiin Jyväskylässä 6. kertaa ja kisoissa kävi 20 000 kisaturistia. Monta päivää kestävä massatapahtuma, jossa tuhannet ihmiset majoittuvat paikkakunnalle, ovat melkoisen tuottavia kaikille osapuolille. Kisaturistit jättivät Jyväskylään useita miljoonia euroja. Testissä esitetyt luvut ovat todennettavissa ja niistä pystyy helposti laskemaan, miten tiloihin kannattaisi sijoittaa.

Kouvolan pitäisi päättää millaisen kaupungin maineessa se haluaa olla ja tästä voisi vaikka aloittaa.

Ismo Utriainen, Kouvola

Uusimmat uutiset