Lukijalta: Ratamon rakentaminen ei etene toivotulla tavalla

Kari Kolehmainen kyseli Ratamon aikataulua (KS 6.12.). Hän ei ole todellakaan ainoa kouvolalainen, joka odottaa, odottaa ja odottaa Ratamon rakentamisen alkamista. Kaupunki on rakentanut tietä siihen rakennuspaikan eteen, mutta onko tehty mitään muuta? Kouvolan Sanomien julkaisema viimeisin tieto rakentamisen aloittamisesta kertoi, että rakentaminen alkaa marras-joulukuussa 2018. Nyt ollaan joulukuussa 2018, joten jotain pitäisi alkaa tapahtua.

Onko kouvolalaisilla mitään muuta keinoa vaikuttaa tähän asiaan kuin odottamasta päästyään edelleen vain odottaa? Onko Carean tarkoitus rakentaa ensin Kotkaan kaikki mitä ikinä keksitään ja vasta sitten – jos rahaa on vielä jäljellä – aloittaa Ratamo? Vai mikä tässä on rakennusjärjestys? Toivottavasti Carean toimijat ymmärtävät, että Kouvolan näkökulmasta katsottuna homma ei etene toivotulla tavalla.

Ja sitten kun rakentamaan lopulta päästään ja rakennus alkaa muotoutua, viimeinen silaus lienee sen ulkoasu. Toivottavasti siihen otetaan mallia mieluummin Helsingin Lastensairaalan värimaailmasta kuin toteutetaan lehdessä kerran vilahtanut tummanruskea malli, joka ei ainakaan lehtikuvan perusteella ollut omiaan herättää toivoa elämästä ja paranemisesta vaan johti ajatukset aivan päinvastaiseen suuntaan.

Ritva Sorvali, Kouvola

Uusimmat uutiset