Lukijalta: Markku Pakkanen vastaa Mika Bymanille: Äänestystuloksen pitääkin näkyä politiikassa

Pääluottamusmies Mika Byman ihmettelee, miksi äänestystulos näkyy politiikassa (KS 14.1.). Eikö se juuri niin pidä ollakin, siksihän meillä pidetään vaaleja? Kevään 2015 eduskuntavaaleissa suomalaiset halusivat muutosta; valtion velkaantuminen piti pysäyttää ja työllisyys piti saada paranemaan. Työllisyysaste oli silloin 68 prosenttia.

Velkaantuminen on saatu pysäytettyä ja velkaa on ensimmäisen kerran 10 vuoteen pystytty lyhentämään. Työllisyys on parantunut, työllisyysaste on noussut viime joulukuussa 72 prosenttiin ja 115 000 työpaikkaa on syntynyt, moni perhe on saanut oman tilanteensa paranemaan. Työllisyysasteen nostaminen yhdellä prosenttiyksiköllä tarkoittaa noin 1,4 miljardia euroa lisärahaa julkiseen talouteen. Julkinen taloutemme on hallituskauden aikana vahvistunut siis karkeasti ottaen noin neljällä miljardilla eurolla. Työ on parasta sosiaalipolitiikkaa. Eikö tämä kelpaa vasemmistolle?

Velkaantuminen on saatu pysäytettyä ja velkaa on ensimmäisen kerran 10 vuoteen pystytty lyhentämään.

Erilaisia yritystukia maksetaan, ja nyt kun taloudellinen tilanne on parantunut, osasta niistä voitaisiinkin luopua, esimerkiksi tuulivoimatuesta. Toki täytyy muistaa, että harvempi tietää, mitä näillä yritystuilla edes lopulta tuetaan ja tarkoitetaan? Suoran yritystuki -nimikkeen alla tuetaan esimerkiksi kohtuuhintaisten vuokra- ja asumisoikeusasuntojen tuottamista pienituloisille kotitalouksille suurille kasvuseuduille sekä asuntojen tuottamista erityistä tukea asumisessaan tarvitseville ryhmille, kuten vammaisille ja vanhuksille. Myös rikosuhripäivystyksen ylläpito ja maatalousyrittäjien lomituspalveluiden rahoitus ovat yritystukia.

Lobbareita vierailee eduskunnassa ja siitä hyvänä esimerkkinä Kouvolan onnistunut edunvalvonta, kun liikenteenohjauskeskus säilyi Kouvolassa ja uusi lääkärihelikopteri sijoitetaan Uttiin.

Kuten olemme saaneet valitettavasti joko itse tai uutisista huomata, valtatie 15 on nykyiselle liikennemäärälle aivan liian vaarallinen ja heikkokuntoinen. Joten, nyt kun keväällä äänestetään, on syytä muistaa, että mikäli valtatie 15 halutaan kuntoon, jatkoksi Keltakankaan onnistuneelle risteykselle, pitää eduskunnassa olla enemmistö niitä, jotka ymmärtävät kumipyöräliikenteen merkityksen.

Markku Pakkanen, kansanedustaja (kesk.), Kouvola

Luetuimmat

Uusimmat uutiset

Kommentoidut