Lukijalta: Anjalankosken ja Valkealan jäähallien toimintaa ei saa vaarantaa — Hallit ovat vilkkaassa käytössä

Onko tarkoitus, että viedään tuhkatkin pesästä? Meinaan, kun nyt on suunnitelma kurjistaa lasten, nuorten ja aikuisten liikuntaharrastukseen kuuluvat toimintapaikat? Kyse on jäähalleista Anjalankosken ja Valkealan alueella, joiden tuki ollaan nyt poistamassa. Nyt juuri, kun toisaalta ollaan kovasti huolissaan lasten ja nuorten liikunnan vähäisyydestä ja kannustetaan liikuntaa lisäämään.

Jäähalleja käyttää muun muassa jääkiekkoon ikähaarukassa 8—50 vuotta suuri joukko harrastajia. F- junnuista se alkaa ja jatkuu harrastekiekkoon. Viimeksi mainittu sisältää Kuntokiekko-sarjan, joka on myös Jääkiekkoliiton virallinen sarja.

Liikuntaa harrastavien joukko on tosi suuri Kouvolassa, joten on kyllä melko erikoista, että näiden tosi vilkkaassa käytössä olevien hallien toiminnan jatkuminen vaarannetaan.

Yön tunteinako Anjalankosken ja Valkealan lapset ja nuoret harrastavat jääurheilua näiden toimenpiteiden jälkeen, sillä edustusjoukkueethan käyttävät ne parhaat ajat?

Kirjoituksissa viitataan kyllä mahdollisesti tulevaan monitoimihallin valmistumiseen tulevaisuudessa ja sen vaikutuksiin, mutta kun sekin on tarkoitus tehdä vanhan Kouvolan keskustaan, niin ei se auta juurikaan Anjalankosken ja Valkealan lapsia, nuoria-, eikä aikuisia.

Sitten vielä vähän yhtymäkohtia tähän kaikkeen supistamiseen ja palvelujen vähentämiseen. Arvon virkakunta ja päättäjät, kun kouluja lakkautetaan ja on jo lakkautettu näiltä alueilta, niin miten luulette, onkohan lapsilla esimerkiksi pitkän taksikoulumatkan jälkeen enää aikaa ja voimia innostua liikunnasta, kun harjoittelupaikkaan on kymmenien kilometrien matka. Ja läksytkin pitää hoitaa.

Sitten vielä lopuksi. Jääkiekko on edelleen kovassa nousussa tässä armaassa isänmaassamme ja Kouvolassakin! Anjalankosken Kiekko eli AaKoo on jo tuottanut liigatason pelaajia jo aikaisemminkin ja nytkin KooKoon joukkueessa pelaa nuori mies, joka on AaKoon junnuista lähtöisin!

Risto Suolanen, Myllykoski