Lukijalta: Perussuomalaiset pitäisi saada hallitusvastuuseen

Perussuomalaiset johtaa tällä hetkellä melko suvereenisti gallupeja. Eihän se tietenkään mikään ihme olekaan, koska he ajavat politiikkaa, joka puree kansaan, vähän niin kuin Trump jenkeissä. On helpoin tapa kerätä äänet kansalta, kun olet heidän kanssaan samaa mieltä.

Edellinen hallitus valitettavasti pääsi päättämään asioista samoilla argumenteilla, jollaista ajatusmaailmaa tällä hetkellä persut ajavat, kunnes osa heistä sitten petti äänestäjänsä.

Kumpi sitten perussuomalaisille on tärkeämpää? Pitää kiinni siitä valtakirjasta, jonka kansa antaa vai pitää vallankahvasta kiinni konstilla millä hyvänsä, kunhan vaan saa istua ministerin penkille, kuten Soini ja kumppanit tekivät.

Onko persut vieläkään Halla-ahon aikana sellainen ryhmä, johon voi luottaa aatteellisesti hallituskumppanina? Mielestäni Antti Rinne hieman möhläsi, kun ei ottanut riskiä edellisissä hallitusneuvotteluissa ja jätti persut pois hallituksesta.

Keskustan hyväksyminen edelleen hallitukseen vaalien rökäletappion jälkeen oli mielestäni demareille huono vaihtoehto. Eli autetaan kaveri pois ojasta. Siinähän saattaa käydä niin, että sukelletaan perään ja molemmat ovat avun tarvitsijoita samassa ojassa. Rinteelle käy huonolla tuurilla samalla tavalla kuin Sipilälle.

Jos asiaa vähän mietitään enemmän, niin olisivathan demarit voineet rakentaa hallituksen nimenomaan perussuomalaisten kanssa. Persut olisivat sitten joutuneet ottamaan todellisen vastuun valtion asioista ja näyttämään kyntensä valtakunnan politiikassa.

Nyt näyttää siis siltä, että persut lihovat sellaisiin mittoihin, että kiinniottaminen saattaa olla muilla puolueilla melko vaikeaa seuraavissa vaaleissa.

Huono vai hyvä en osaa sanoa, mutta esimerkiksi polttoaineen hinnan korotus ei todellakaan demareita vaaleissa äänestänyttä kansalaista miellytä! Ja todellakin, ihmisiä painostetaan tukalan kovasti ilmastonmuutokseen!

Pystyykö pieni Suomen kansa muuttamaan niin paljon asumis- ja elämistapojaan että ilmaston lämpeneminen saadaan tyrehdytettyä? Miten toimii Trump? Trump toimii siten kuin amerikkalaiset ilmeisesti haluavat. Toisaalta on ihme, jos hän seuraavien vaalien jälkeen on vielä presidentti.

Myös mielipidemittauksia ilmoitetaan liian tiuhaan tahtiin. Nehän selkeästi toimivat provokatiivisena tietona ihmisille — yleensä mennään sinne missä voima on, kuten asiantuntijatkin ilmoittavat. Ja niinhän tässäkin saattaa käydä.

Ilkka Sarpola, Kuusankoski

Luetuimmat