Lukijalta: Hamasilla erikoinen logiikka

Kouvolan Sanomissa julkaistussa artikkelissa (KS 7.7.) Hamas-johtaja Mustafa al-Sawwaf ilmoitti, että israelilaiset ajetaan sinne, mistä he tulivat. Ajetaanko myös arabit sinne, mistä he tulivat? Hamasin peruskirja sanoo: ”Palestiinan maa on islamilainen waqf, joka on pyhitetty tuleville muslimisukupolville tuomiopäivään saakka” sekä ”Tämä on Palestiinan asema islamilaisessa shariassa, ja sama pätee kaikkiin maihin, jotka muslimit ovat valloittaneet voimalla”.

Arabit tietävät siis hyvin, että profeetta Muhammedin seuraajat valloittivat Palestiinan voimalla. Tämä tapahtui vuonna 635 eli noin 1 400 vuotta sitten. Silloin siellä asui muun muassa juutalaisia, joita oli asunut Palestiinassa jo 2 000 vuoden ajan. Palestiinassa tunkeilijoita ovat siis arabit, eivät juutalaiset.

Todetaan vielä, että juutalaiset ovat Palestiinan (ent. Kaanaan) vanhin vielä elossa oleva kansa, koska kaikki muut muinaisen Kaanaan kansat kuten heettiläiset, hivviläiset, amorilaiset, jebusilaiset, edomilaiset ja amalekilaiset ovat kadonneet sulautumalla muihin kansoihin.

Länsimaiseen loogiseen ajatteluun tottunut ei voi kuin ihmetellä Hamasin linjaa. Hamas ilmoittaa pyrkivänsä kahden valtion ratkaisuun, mutta samalla se ilmoittaa, että lopullinen tavoite on Israelin tuhoaminen. Kun tavoite on näin selvä, niin miksi ihmeessä Israel antaisi Palestiinan valtion edes syntyä?

Jouni Suninen, Kouvola

Luetuimmat