Lukijalta: Uusille nuorille kuljettajille lisää autokoulutunteja ja ajokortti-ikä palautettava ennalleen

Oli erittäin synkkä viikonloppu. 17-vuotiaat kuljettajat saisivat minun mielestäni ajaa autoa vain yksin niin, ettei saisi ainakaan ketään olla kyydissä.

En ymmärrä, minkä vuoksi 17-vuotiaille nuorille auton ajokortti pitää ylipäätään myöntää. Ja edelleen ihmeellinen asia on tämä autokoulutuntien alasajaminen. Olen sitä mieltä, että tämäkin uusi laki meni aikanaan Anne Berneriltä vihkoon. Jos näillä yritettiin jotain kilpailua saavuttaa, tai sitten saada maaseudulle paremmat liikkumismahdollisuudet, niin pieleen meni.

Enkä usko, että autokauppakaan piristyisi merkittävästi siitä, että nämä varhaisnuoret saavat ajokortit niin sanotusti liian aikaisin. Sehän ainakin on selvää, että jos siellä kyydissä istuu muita nuoria, näyttämisen hehku on melkoinen, ja näissä tilanteissa se mopo sitten lähtee kirjaimellisesti käsistä.

Pitäisi ehdottomasti palauttaa vuosina 1972–1996 käytössä ollut kasikympin lätkä. Wikipediassa kerrotaan, että jos kolme kertaa ajoi ylinopeutta, otettiin kortti harkinnanvaraisesti pois kuljettajalta, ja kuljettaja joutui uuteen ajokokeeseen. Kyllä näillä historian toimilla saataisiin jonkunlainen tolkku ja kuri näille uusille rallikuskeille.

Ilkka Sarpola, Kuusankoski

Uusimmat uutiset