Lukijalta: Parempia päätöksiä korotetuilla palkkioilla?

Kymenlaakson maakuntahallituksessa äänestettiin 7.5 lausunnosta, jonka maakunta antaa uudesta itäradasta. Äänestyksessä kouvolalainen kaupunginvaltuutettu Maija Lehtomäki (kesk.) äänesti hanketta vastaan. Hanke on Kouvolalle elintärkeä.

Hankkeen takana ovat laajalla rintamalla Itä-Suomen maakuntaliitot, kaupungit, yrittäjäjärjestöt sekä kauppakamarit Kouvolan ja Porvoon kanssa. Hankkeen hyöty ja vaikutus kohdistuvat Suomessa Helsingin ulkopuolella noin miljoonaan ihmiseen. Itärata lyhentäisi matka-ajan Kouvolasta Helsinkiin 38 minuuttiin, mikä olisi huomattava vetovoimatekijä Kouvolalle. Lisäksi itärata toisi elinvoimaa noin miljoonalle Helsingin ulkopuoliselle asukkaalle.

Juha Huhtala (vihr.) perusteli valtuuston palkkiokorotuksia: "Jos 80 000 eurolla saadaan tehostettua edunvalvontaa, se kannattaa.". Erja Vanhala (vihr.) perusteli asiaa: "Jotta vastuunkantoa tekisivät ihmiset, joilla on riittävä asiantuntijuus, halu ja kyky selvittää asioita sekä ennen kaikkea mahdollisuus antaa omaa aikaansa näiden yhteisten asioiden hoitoon, on huomioitava palkkioiden riittävyys."

Näyttää, että Kouvolan edunvalvontaan palkkiokorotukset eivät ole tuoneet parannusta.

Pekka Korpivaara, kaupunginvaltuutettu (kok), Kouvola

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet