Lukijalta: Kouvolasta voi tänään tulla Suomen Liikkuvin kunta

Tuleeko Kouvolasta Suomen Liikkuvin kunta? Se selviää tänä iltana Helsingin Hartwall Areenalla pidettävässä Urheilugaalassa. Urheilugaala televisioidaan suorana lähetyksenä TV2:ssa kello 20. Urheilugaalassa paikalla oleva Kouvolan delegaatiomme uskoo vahvasti Kouvolan ykkössijaan. Kisassa oli mukana 73 kuntaa, joista finaalikolmikkoon ylsivät Kouvolan lisäksi Oulu ja Vihti. Tänään ratkeaa voittaja tuosta kolmikosta. Toivotaan, että se on Kouvola!

Voitto toisi Kouvolalle nyt asuntomessuvuonna lisää positiivista tunnettuutta ja imagoa.

Eikä turhasta. Meillä on jo strategiaan kirjattu yhtenä kasvukärkenä ”paras aktiivinen arki”, jota liikunta ja kulttuuri toteuttavat Kouvolassa hyvin. Kaupunkimme 280 omaa sekä 70 yksityistä liikuntapaikkaa ovat mittava tarjonta liikunnan monipuoliseen harrastamiseen. Harrastamista edesauttavat 125 liikuntaseuraamme ja iso joukko vapaaehtoistyötä tekeviä ihmisiä.

Kouvola tarjoaa junioreille maksuttomia liikuntavuoroja. Tällaista toimintaa ei monessakaan kaupungissa ole. Valtakunnallisesti mitattunakin Kouvolan satsaus liikuntaan on kärkipäässä listausta. Luontoliikuntaan laajassa kaupungissamme on myös monia mahdollisuuksia. On Repovesi, Kymijoki ja laaja pyöräily- sekä latuverkosto sekä monia muita mahdollisuuksia, joista jokainen voi nauttia maksutta.

Kouvolassa myös kulttuurin tarjonta on varsin monipuolista. Hyvinvointia meillä on siis tarjolla jokaiselle jotakin. Pitää vain lähteä liikkeelle ja etsiä niistä omansa.

Tästä kaikesta voimme Kouvolassa olla ylpeitä.

Tänään nostamme Kouvolan kartalle kolmen parhaan joukossa. Toivottavasti voittajana!

Sinikka Rouvari, Kouvolan kaupunginvaltuutettu,  Aikuisväestön lautakunnan puheenjohtaja (kok.)

Uusimmat uutiset