Lukijalta: Hankkeiden tuloksista ja investointien tuottolaskelmista tulisi myös kertoa

Kouvola on pitänyt asukasiltoja, joissa käsiteltiin kouluja, liikuntapaikkoja ja viheralueita eli puistoja. Minäkin olin mukana keskusta-alueen illassa. Tosin osanotto oli vähäinen, mutta ei haitannut. Paikalla olleet kaupungin edustajat kertoivat mielestäni omien sektoreidensa operatiiviset tulevaisuuden näkymät hyvin.

Johtaja Arja Kumpu ainakin sivulauseessa esitti ydinongelman; verotuloja on liian vähän. Elinvoimaisuutta pitää saada kaupungin alueelle lisää. Tähän puoleen on kaupungilla elinkeinoyhtiö Kinno ja sen toiminta ei ainakaan vielä ole suuremmin elinvoimaisuutta lisännyt.

Hallinto-organisaation kaavioista ei myöskään keskustelua saatu aikaiseksi. Kuinka monta porrasta on esimerkiksi kaupunginjohtajan ja opettajan välissä ja ovatko kaikki portaat tarpeellisia. Tätä ongelmaa on yritetty selvittää kuntaliitoksesta lähtien; tulosta ei ole tullut.

Rahapuoli kyllä kiinnostaisi ja jospa saataisiin investointien tuottolaskelmat esimerkiksi RRT – terminaalin osalta näkyviin. Nythän kaikki perustuu vain haaveisiin. Kaupunki voisi kertoa, vaikkapa tämän lehden palstoilla tuottolaskelmat investointien osalta. Tilaliikelaitoksen osalta on tietoja saatukin korjausrakentamisen ja uusien investointien suhteesta.

Raimo Pehkonen, Kouvola