Lukijalta: Kulttuurin ja perinteisten arvojen säilyttäminen on elinehto Suomen tulevaisuudelle

Poliitikot ja media vaativat, että kaikkien pitäisi noudattaa eurooppalaisia arvoja, tai he ovat uhka Euroopan yhtenäisyydelle, demokratialle ja oikeusvaltioperiaatteelle. Mitä nämä eurooppalaiset arvot ovat?

Koulussa ja elämän varrella muutenkin olen saanut sen käsityksen, että Eurooppa on noussut nykyiseen asemaansa kristinuskoon pohjautuvilla arvoilla. Näistä arvoistahan Suomessa on enää vain muisto jäljellä ja sitäkin häivytetään tehokkaasti. Esimerkiksi Unkarissa ja Puolassa eurooppalaiset arvot olivat kiellettyjä lähes 50 vuotta, mutta kuinka ollakaan, nyt ne ovat niitä harvoja maita, joissa kansa vaalii eurooppalaisia arvoja.

Jos se, mihin Euroopan asema maailmassa perustuu, häviää, ei liene yllätys, että Euroopan asema maailmassa heikkenee. Niin, onhan meillä Euroopassa uudet liberaalit arvot. Mitä ne ovat? Kuka niitä kannattaa?

Yhteiskunnan noudattamat arvot eivät ole asia, jonka poliitikot ja media voivat päättää, ja vaatia kaikkia noudattamaan niitä. Kansan pitää vapaasti, ilman minkäänlaista painostusta, muodostaa itse arvonsa. Nyt pieni, mutta äänekäs, vähemmistö saa poliitikot hyppimään ja jopa säätämään lakeja, joissa tuomiot annetaan mielipiteen tai tunteen perusteella. Ehkä nämä nykyiset kriminalisoinnit eivät koske sinua, mutta tästä on helppo jatkaa ja seuraava voi osua jo sinunkin nilkkaasi. Siksi on tärkeää, että ilmaisee mielipiteensä pelkäämättä sitä, mitä väitetään yleiseksi mielipiteeksi.

Suomalaisen kulttuurin ja perinteisten arvojen säilyttäminen on elinehto Suomen tulevaisuudelle. Ja tämä ei ole ristiriidassa monikulttuurisen maailman kanssa, päinvastoin, se on ainoa keino säilyttää suomalainen kulttuuri ja maailman monikulttuurisuus. Soros ja hänen vasallinsa eivät halua monikulttuurisuutta, he haluavat koko maailman olevan yhtä massaa, jonka ainoa ”arvo” on länsimainen liberaali arvottomuus.

Seppo Himanen, Kouvola

Luetuimmat

Uusimmat uutiset

Kommentoidut