Lukijalta: Iiro Viinanen ei tunne metsänhoitoa

Ministeri Iiro Viinanen kirjoittaa metsänhoidosta, vaikka ei ole alaan perehtynyt (KS 9.10).

Suomen metsissä on vielä liian paljon piloille kasvatettuja ryteiköitä. Niille pitäisi määrätä lisävero kansallisen aarteemme pilaamisesta. Viinanen oli pelastamassa Suomea ”suosta” Esko Ahon kanssa ja se onnistui, mutta metsänhoidon oikea hoitamisen taitoa Viinasella ei vielä ole.

Ryteikkö metsä on pilattu ja siihen on tehtävä aukko. Jos otetaan suurimmat puut, aluskasvullisuus on vaivautunut ja niistä ei kasva kunnon puita. Taimien istutus nykyaikana onnistuu ja taimet alkavat pian käyttää viheriällään myös hiilidioksidia, mitä ilmastonhoitajat haluavat. Hyvin kasvava puu vaatii määrätyn aarialueen nopeaan kasvuunsa. Viinasen esimerkkinaiset eivät ole alalle päteviä.

Suomen metsät kasvaa 100 prosenttia ja siitä hakataan 65—70 prosenttia. Ruotsissa hakkuut tuppaavat menemään yli 100 prosentin. Suomen metsänhoidon osaaminen on maailman parasta luokka. Sen ovat muut huomanneet maailmalla, ja käyttävät Suomen osaajia neuvojina.

Onni Jääskeläinen, Kouvola

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.