Lukijalta: Vuohijärvi pois maailmankartalta — ”Kyllä niiden säästöjen täytyy tulla muualta kuin maaseutua aavikoittamalla”

Ostimme keväällä vaimon kanssa tiketin paratiisiin. Asuin täällä 2008—2013, mutta sitten tie vei Turkuun. Tulimme paluumuuttajina Kouvolaan. Tuntiessani kylän ja sen antamat mahdollisuudet sijoitimme vanhuudenpäiviksi asuntoon keskeltä kauneinta Kymenlaaksoa. Vuohijärvihän on Kymenlaakson maakuntajärvi, kalaisa ja kirkas kuin mikä.

On sunnuntai ja yksin täällä paratiisissa. Nälkä yllätti ja menin paikalliseen kievariin makkaraperunoille. Kuinkas sattuikin siellä oli alkamassa kyläyhdistyksen ylimääräinen hätäkokous. Totta kai olin utelias kuulemaan paratiisimme asoista. Ja niitä tuli: Vuohijärvi aiotaan poistaa Kouvolan kartalta!

Ei se Kouvolan raha-arkku rikastu poistamalla valaistu ulkoilureitti, uimaranta ja jääkiekkokaukalo kyläyhteisöstämme.

Ei se Kouvolan raha-arkku rikastu poistamalla valaistu ulkoilureitti, uimaranta ja jääkiekkokaukalo kyläyhteisöstämme. Kyllä niiden säästöjen täytyy tulla muualta kuin maaseutua aavikoittamalla. Eihän tänne halua kukaan muuttaa, jos täällä ei ole mitään tarjolla! Exit, brexit ja tulee halu pistää kansalaisaloite exit Kouvostoliitosta. Ympäristökunnista tulisi varmasti kannatusta.

Kyläyhdistyksellä on paljon talkoovoimaa ja tahtoa pitää yllä vapaa-ajan harrastuksiin liittyvää toimintaa. Täällä käydään lenkkeilemässä, kalassa ja uimassa Kouvolasta saakka. Itse kävin täällä uimarannalla poistamassa talviturkin jo huhtikuussa. Tähän kokoukseen oli kutsuttu kaupungin edustaja, mutta eipä asia kiinnostanut.

Tosiasia on että Kouvolalla menee vieläkin huonommin, jos nykyisistä palveluista täällä maaseudulla vielä karsitaan palveluita. Onko lause "maaseudulla on tulevaisuus" pelkkä klisee?

Pitäisikö hakea paratiisia naapurikunnista? Jospa kaupunki satsaisi hieman tänne eikä olisi koko ajan leikkaamassa. Ainutlaatuinen luonto houkuttelee maksukykyisiä eläkeläisiä. Meidän valttimme on ainutlaatuinen ympäristö ja luonto Repoveden läheisyydessä.

Antero Hirvonen, Kouvola

Luetuimmat

Uusimmat uutiset

Kommentoidut