Lukijalta: Miksi soten perustuslakiin liittyvät asiat tulivat esiin vasta viime hetkillä?

Soten valmistelu päättyi tällä erää ja samalla hallitus erosi pääministeri Juha Sipilän päätöksellä, jonka presidentti hyväksyi. Sipilän päätös oli ryhdikäs ja toteutti hänen periaatteitaan; mies pitää sanansa. Tähän eropäätökseen on tietysti liitetty poliittinen näkökulma, mutta sehän kuuluu tämän farssin luonteeseen.

Veronmaksajana täytyy ihmetellä useampaakin asiaa tämän soten käsittelyssä. Yksi nousee ylitse muiden, eli miksi perustuslakiin liittyvät asiat tulevat esiin vasta viime hetkilläkin? Kaiken aikaa on esitetty, että asioita valmistelevat ammattitaitoiset ja lait tuntevat virkamiehet. Anteeksi nyt vaan, mutta näillä näytöillä asioita ovat hoitaneet täysin tumpelot henkilöt. Ei muuten oltaisi tässä tilanteessa, jos perustuslaki olisi huomioitu koko ajan.

Jos taas asiat ovat törmänneet viime hetkellä poliittisiin erimielisyyksiin, täytyy vaan ihmetellä poliitikkojen vastuuta verorahojen käytöstä.

Todellisen poliittisen kommentin mielestäni luin tästä lehdestä Jari Lindströmin (sin.) mielipiteenä, jossa hän kertoo sinisten tienneen miten asiat olisi pitänyt hoitaa, jos siniset olisivat yksin saaneet päättää asiasta.

En muista Lindströmin näin viestittäneen soten käsittelyn aikana. Turha tässä on vetäytyä hallitusohjelman taakse. Kyllä ministerin pitää pystyä sanomaan hyvissä ajoin, jos näkee asioiden etenevän huonosti. Se olisi vastuullista ministeritason toimintaa. Nythän seuraavissa vaaleissa sitten nähdään tulokset.

Raimo Pehkonen, Kouvola