Lukijalta: Liitetään Kouvola Lahteen tai suoraan osaksi Helsinkiä

Kuusankoskelta otettiin jo sairaala. Liipaisimella on luultavasti terveysasema ja tottahan se lopetetaan, kun aikanaan Ratamo valmistuu — jos valmistuu. Alueuutiset kertoivat 4.9. myös Kuusankosken jäähallin sulkemisesta viimeistään 2026.

Kaupunkimme toiseksi suurimman taajaman liikuntakohteet onkin hyvä laittaa kiinni, koska tuskin se uimahalli ja urheilutalokaan enää kauan tuossa seisoo. Näin myös pakotetaan nuoret kadulle tekemään kolttosia, että tulevaan Ratamoon saadaan lisää asiakkaita.

Miten on mahdollista, että Kouvola maksaa tällaisia summia jos rahatilanne ei sitä salli?

Koulujen sulkeminen on ymmärrettävistä syistä tunteita nostava asia, mutta jos tulevaisuuden luokkakoot ovat laskevia, niin silloin se on kaiketikin oikeutettua tässä rahatilanteessa. Mutta edelleen mikä säästö syntyy, jos lapsia on sitten kuljetettava ympäri kaupunkia muihin kouluihin?

Kouvolan kaupungilla menee siis heikosti, joten kysymys kuuluukin, että onko meidän virka- ja luottamushenkilöorganisaatiomme liian kallis ja paksu ja onko asioidensa tasalla? Pitäisikö siis järjestää kiireen vilkkaan uudet kuntavaalit ja valita pienempi ja ”viisaampi” valtuusto ja virkahenkilöstö! Tuleehan siitäkin melkoinen säästö. Onkohan kyseinen asia mahdollista, vai pitääkö kysyä kuntaliitosta neuvoa, koska tuskin Kouvolan päättäjät ja virkahenkilöt osaavat hoitaa kaupunkimme asioita ilman konsultin apua.

Tämä Kymsote on myös syvältä! Kaupunkimme erikoissairaanhoito vaatii 7 miljoonaa lisää entisen apulaisjohtaja Annikki Niirasen mukaan, siis Kotkan suuntaan. Miten on mahdollista, että Kouvola maksaa tällaisia summia jos rahatilanne ei sitä salli?

Ehdotankin tällaisen tyhmän idean, että liitytään mekin Lahteen, tai vaikka suoraan osaksi Helsinkiä — kyllä Jan Vapaavuori meidät osaksi pääkaupunkia ottaa mielellään ja maksaa kertyneet alijäämät.

Kirjoitukseni on kuusaalaisen mielipide, eikä tietenkään täydellistä faktaa, mutta suoraa ”taviksen” tekstiä asianosaisille, joten tehkää päättäjät jotain järkevämpiä päätöksiä suurien korvauksienne eteen!

Ilkka Sarpola, Kuusaalain

Luetuimmat

Uusimmat uutiset