Lukijalta: Isisiin liittyneitä äitejä ei pidä ottaa Suomeen takaisin

Olen ihmetellen lukenut kommentteja ja lukijakirjoituksia ( KS 27.5.), missä vaaditaan isisin terroristijärjestöön liittyneitä äitejä lapsineen otettavaksi takaisin Suomeen.

Perustelut ovat muka oikeudenmukaisuus, länsimaiset arvot ynnä muut. Vaatimukset ovat täysin perusteettomia ja ne ovat suoranaista loukkausta isisin uhreja kohtaan. Suomesta lähteneet naiset ovat varmasti tienneet mihin ovat menossa ja miten vastustajia kohdellaan. Ei voi olla niin, että tällaisia asioita käsitellään pienenä lipsahduksena, että ”mitä tuli tehtyä, no ei hätää palataan Suomeen ja aletaan jatkaa toimintaa kuin mitään ei olisi tapahtunut”.

Lapset toki voidaan ottaa maahamme ja uudelleen kouluttaa varmistaen, että heihin aloitettu aivopesu saadaan purettua. Uskon, että suurin yksittäinen tekijä haluun palata Suomeen on, että täällä pahimpiinkin rikoksiin syyllistyneet tietävät selviävänsä käytännössä ilman mitään rangaistusta, kun taas Irakissa ja Syyriassa odottaa oikeudenmukaiset tekoihin sopivat tuomiot.

Terroristiäideille eikä muillekaan Isisiin liittyneille ei saa antaa mahdollisuutta palata maahamme.

Ari Hyvönen, Kausala

Luetuimmat

Uusimmat uutiset