SuosittelemmeKouvolalaiset kauppiaat turvasivat lähilihan saannin ostamalla teurastamon

Lukijalta: Kuntaliitoksesta tuli kymmenen vuoden korpivaellus

Kymmenen vuotta sitten samppanjapullot poksahtelivat ja riemuhuudot raikuivat, kun seutukunnan isokenkäiset juhlivat kuntaliitoksia ja sen mukana tulevaa auvoista tulevaisuutta. Kuntaliitoksiin pettyneenä kirjoitin silloin, että palataan asiaan kymmenen vuoden kuluttua. Näin nyt teen.

Kaiken alkupisteenä voidaan pitää palaveria erään neuvoksen kesämökillä. Paikalla olivat seutukunnan keskeiset päättäjät. Silloin käytännössä sovittiin kuntien yhteenliittämisestä sekä keinoista siihen pääsemiseksi. Palkattiin kallis konsultti Rovaniemeltä, joka teki työnsä ohjeiden mukaisesti, eli selitti kuntaliitoksen parhain päin. Eri mieltä olevat leimattiin tyhmiksi vastarannan kiiskiksi. Ja kun kunnanvaltuusto Elimäellä päätyi hanketta vastaan, niin se ei näille "demokraateille" kelvannut. Painostus jatkui ja lopulta saatiin uusi, myönteinen päätös.

Entä mikä on tilanne nyt? En lähde kertaamaan kymmenen menneen vuoden kehitystä, koska jokainen asioita seurannut tietää sen. Totean vain lyhyesti, että on menty ojalta allikkoon. Mitkään lupaukset eivät ole täyttyneet. Päinvastoin.

Millä mittarilla tahansa Kouvola on Suomen kaupungeista yksi kaikkein surkeimmista. Kaupungin arjen todellisuutta on yritetty kohentaa mainonnalla ja itsekehulla. Tuolloin ei ole ymmärretty, että tilanne muuttuu vain pahemmaksi, jos väitteille ei löydy todellisuuspohjaa. Näin on myös käynyt. Yhä enemmän muualla Kouvolaa käytetään esimerkkinä, kun puhutaan asioiden sössimisestä.

Tulevaisuus ei sekään näytä ikävä kyllä kovin hyvältä. Kabineteissa ja kaupunginvaltuustossa asioista päättävät pääosin samat henkilöt kuin kymmenen vuotta sitten.

Reijo Tossavainen,  eläkeläinen, Valkeala/Savitaipale

Uusimmat uutiset