Lukijalta: Homoseksuaalisuus ei ole synnynnäistä eikä luotua

Laura Blom esittää kolumnissaan (Keskiviikko-liite 14.10.2020) väittämiä homoseksuaalisuudesta ja sen alkuperästä. Valitettavasti kirjoitukseen sisältyy useita perusteettomia väitteitä.

Ensinnäkään ei ole pystytty todistamaan, että homoseksuaalisuus olisi synnynnäistä tai geneettistä. Tutkijat ovat jo vuosikymmeniä etsineet ”homogeeniä”, mutta sellaista ei ole löytynyt. Päinvastoin geenitutkimus osoittaa, että identtiset kaksosetkin saattavat suuntautua seksuaalisesti eri tavoin. Ympäristöllä on siis merkittävä rooli homoseksuaalisuuden synnyssä.

Toiseksi Blom esittää virheellisesti, että kaikki synnynnäinen olisi lähtökohtaisesti hyvää tai hyväksyttävää. Esimerkiksi taipumuksen aggressiivisuuteen on voitu osoittaa olevan osittain geneettistä. Siitä huolimatta me emme pidä aggressiivista käyttäytymistä sopivana.

Ihmisen tulisi päinvastoin oppia hallitsemaan synnynnäisiäkin ominaisuuksia – ympäristön aiheuttamista ominaisuuksista puhumattakaan.

Kolmas ja vaarallisin väite kolumnissa on se, että homoseksuaalisuus on ”luotu ominaisuus”, siis Jumalan luoma. Tällainen väite vaatisi hylkäämään sen, mitä Raamatussa opetetaan ihmisen luomisesta ja sukupuolten välisistä suhteista.

Seksuaalisuus on toki luotua, mutta Raamatussa ei missään kohden hyväksytä sitä, että se suunnattaisiin kohti saa sukupuolta olevaa henkilöä. Siksi on mahdoton väittää, että Jumala olisi luonut homoseksuaalisuuden.

Synnin sisältöä ei määrittele se, mitä me ajattelemme synniksi, vaan se, minkä Jumala Sanassaan ilmoittaa synniksi. Eikä Jumalan armoa saa kukaan kiistää yhdeltäkään sellaiselta, joka tunnustaa syntinsä. Ei heterolta eikä homolta.

Petri Hiltunen

pastori, Kouvola