SuosittelemmeKouvolalaiset kauppiaat turvasivat lähilihan saannin ostamalla teurastamon

Lukijalta: Maahanmuutosta keskusteleminen ei ole rikos

Mistä tietää, että asia on yhteiskunnallisesti kipeä? Siitä, ettei asiasta saa puhua. Tällainen asia kielletään, eikä siitä saa tehdä vaaliteemaa, ainakaan Suomessa. Maahanmuutto on sellainen kysymys. Siitä saa puhua moittimatta vain presidentti ja pääministeri. Mikä on seuraava aihe, johon kansalaiset ovat epäpäteviä ottamaan kantaa?

Turvapaikkajärjestelmää ei saa arvostella sen heikkouksilla. Vaan millä sitten? Pakolaistaustaa ei saa yhdistää heidän rikoksiinsa, koska rikokset ovat aina yksittäistapauksia. Totuus kuitenkin on, että pakolaisten suhteellinen osuus raiskauksista on monikertainen suomalaisiin verrattuna. Tästä on tilastoja. Tilastot eivät ole kansanryhmän leimaamista. Ne ovat mitä ovat.

Tilastot eivät ole kansanryhmän leimaamista.

Pakolaisten tekemiin rikoksiin ei ole nollatoleranssia, koska tiedetään että rikosten määrä kasvaa aina, kun rajat ovat auki. Aina. Joko hyväksymme tämän tai laitamme silmät kiinni- tai rajat kiinni. Tai ostamme panssaroituja katumaastureita. Olemme valitettavasti Ruotsin tiellä.

Oulun poliisi selvittää jo viidettä lapsiin kohdistunutta seksuaalista hyväksikäyttöä, joissa tekijöiksi epäillään turvapaikanhakijoita. Oulu ei ole yksin. Johtavat poliitikot tietysti tyrmistyvät, monta kertaa ja kieltävät, ettei saa tuohtua.

Suomalaisille jätetään tyrmistys ja syyllisyys. Syyllisyys siitä, että sadassa vuodessa on rakennettu hieno maa ja oma kulttuuri. Syyllisyyttä pitäisi tuntea, jos Suomi ei ole täydellinen pakolaisille ja paperittomille. Syyllisyyttä on tunnettava, kun kotoutettu ja kylvetetty, vainottu itse raiskaa, murhaa, polttaa autoja tai varastaa Suomessa. Tästä ei saa suuttua eikä evätä turvapaikkaa, mutta tyrmistyä saa. Vaihteeksi voisi tehdä jotakin konkreettisempaa.

Turvapaikanhakijoiden ei odoteta palaavan lähtömaahan. Heidät nähdään halpatyövoimana. Se tuottaa uutta huono-osaisuutta ja yhteiskunnallista levottomuutta. Pakolaisten odotetaan maksavan meidän eläkkeet, mutta siihen on matkaa, että he maksaisivat edes omat kulunsa. Onneksi on niitäkin maahanmuuttajia, jotka ottavat kotoutumisen tosissaan. Heitä ottaa varmasti pattiin maamiestensä sekoilut.

Omankädenoikeuteen ei saa turvautua. Se on rikos. Vihapuhe on rikos. Maahanmuutosta keskusteleminen ei ole rikos ja se on keskeinen vaaliteema eduskuntavaaleissa, niin kuin se on koko Euroopassa.

Ukko Bamberg (ps.), Kouvola

Uusimmat uutiset