Lukijalta: Kymi Ring etenee jossitellen

Jos setä olisi täti tai jos taivaalta sataisi rahaa... Kymi Ring -hanke on edennyt melkoisella jossittelulla.

Kouvolan Sanomat uutisoi (12.9.2016), että Kouvolan kaupunginvaltuusto päätti myöntää Kymi Ring Oy:lle kahden miljoonan euron pääomalainan. Ennen lainan nostoa yhtiön on toimitettava luotettava selvitys siitä, miten hankkeen omarahoitusosuus rahoitetaan. Maansiirtotyöt aloitettiin kesäkuun alussa 2016 ja alustavan aikataulun mukaan kilparadat saavat päällysteen ensi kesänä (2017).

Tämän jälkeen tarina on jatkunut loputtomalla jossittelulla, alla muutama poiminta Kouvolan Sanomista:
Radan valtionavustuksen myöntäminen ja maksamisen ehtona on, jos moottoriradan kokonaisrahoitus voidaan varmistaa. Valtiolta voi loppua tahtotila, jos yksityistä rahoitusta ei ilmoiteta ja avata, kommentoi Markku Pakkanen (kesk). Kovasti outoa olisi, jos Kymi Ring ei etenisi. Oikeus-ja työministeri Jari Lindström (ps.). Jos avustuspotti myönnetään, Kymi Ringin rahoituskokonaisuuden julkinen osuus on valmis. Jos radan rakennustyöt etenevät suunnitellusti, ratamoottoripyöräilyn MM-sarjan MotoGP-kilpailu ajetaan Iitin Tillolassa 2019.

Valtatie 12 korjataan 17.2 miljoonalla eurolla, jos rahoitus on kasassa.Liikennevirasto on tiedottanut aloittavansa valtatie 12 remontin syyskuussa 2017. Jos Kymi Ringin rahoitus on…
Hankkeen puuhamiehen Timo Pohjolan mukaan radan asfaltoinnin oli määrä alkaa syyskuussa 2017.

Sama jossittelu jatkuu Tykkimäen moottorikeskuksen ympärillä. Janne Wall (kesk.) toteaa:.Jos tahtoa löytyy,niin asioita voidaan vielä harkita. Jos Tykkimäen moottoriurheilukeskus purettaisiin, siitä kärsisi koko kaupunki.
Jos Kymi Ringin puuhamies Pohjola järjestäisi lähiaikoina tiedotustilaisuuden , jossa hän kertoisi avoimesti mitä KR-hankkeelle aidosti kuuluu.

Toivottavasti samanlainen jossittelu ei toteudu muiden kärkihankkeidemme osalta. Odotusarvot ovat korkealla muun muassa matkakeskuksen ja asuntomessujen toteutumisen suhteen.

Jukka Silén, kaupunginvaltuutettu (kok.), Kouvola

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet

Uusimmat uutiset