Lukijalta: Miksi Kouvolan talousongelmat tulevat esiin vasta kymmeninä miljoonina?

Taas kerran Kouvolan kaupungin talous on ahdingossa vai liekö oikein kuralla. Muistini mukaan se on ollut huonolla tolalla viimeiset, ainakin 10 vuotta. Kuntien yhdistymisen piti olla pelastus, mutta se saattoi viedä kaupungin vielä pahempaan allikkoon, kun ei osattu toimia oikein.

Oikeita toimia olisi ollut heti välittömästi sopeuttaa kaupungin toimet ja henkilöstö vastaamaan yhden kunnan organisaatiota. Jatkettiin kuitenkin samoilla toimilla ja pelastukseksi etsittiin tilaaja- tuottaja-malli. Eihän siitä pelleilemällä mitään tullut.

Sama jatkuu, ei osata, eikä uskalleta toimia niin, että kohdistettaisiin toimet oikeisiin kohtiin. Vaatii johtajuutta sopeuttaa toimia tavoilla, jotka saattavat vaikuttaa kaverin

työpaikkaan, palkkaan tai vastaavaan. Sitä sopii myös ihmetellä, miksi nämä asiat tulevat esiin vasta kymmeninä miljoonina. Nykyisenä aikana pitää pystyä seuraamaan tilannetta viikkotasolla, vähintään kuukausitasolla.

Myös se tuntuu melko lapselliselta ja vastuun pakoilulta, että poliittiset päättäjät eivät uskalla ottaa vastuuta täällä paikan päällä. Vastuuta siirretään milloin kuntaliittoon tai johonkin muuhun valtion instanssiin kun huonot on housussa. Nyt on Kymsote yksi pahantekijöistä ja helppo syyllistää.

Menkää nyt jo kaupunginhallitus ja valtuusto peilin eteen ja katsokaa, missä ne vastuulliset ovat. Mikäli virkamiehet eivät osaa hoitaa tehtäviään niin, että seuranta saadaan kuukausitasolle, antakaa vastuullisille lopputili. Ettei taas vasta vuoden päästä ihmetellä tilannetta.

Raimo Pehkonen, Kouvola

Luetuimmat