Lukijalta: Terveiset teille 31 valtuutettua, jotka äänestitte palkkionkorotuksen puolesta — Hävetkää!

Kouvolan kaupunginvaltuusto ylitti maanantaina 12.3.2018 pidetyssä valtuuston kokouksessa moraalisen rajan, kun se niukan enemmistön (31—28) myötä korotti omia palkkioitaan 1.4. alkaen.

Kyseisestä ajankohdasta alkaen kaupunginhallituksen puheenjohtajalla Harri Helmisellä (sd.) sekä valtuuston puheenjohtajalla Jouko Leppäsellä (kok.) on myös oikeus ryhtyä osa-aikaisiksi toimissaan 3 400 euron kuukausipalkkioilla.

Harri Helminen on ilmoittanut, että hän aikoo ryhtyä osa-aikaiseksi (KS 13.3.). Jouko Leppänen aikoo jatkaa toimimista 5 500 euron vuosipalkkiolla.

Kun hallintosääntöä käsiteltiin, tämä palkkioiden korotus oli ainoa asia, joka puhutti valtuutettuja pitkään. Katsoin valtuuston kokouksen verkossa ja voin vain kysyä ihmetellen, että missä on teidän moraalinne, te 31 valtuutettua, jotka äänestitte omien palkkioidenne korotuksen puolesta? Teillä oli niin olemattomat perusteet kantaanne, että kuinka te kehtasitte toimia näin.

Eräs kepulainen todisteli asiaa suurin piirtein näin: ”Minä tunnen itse, kuinka arvokasta työtä minä teen, ja en tee tätä rahan vuoksi. Senkin mitä tästä saan, annan vaimolleni.”

Takinkääntäjäministeri oli nykylinjalleen uskollinen: nyt on maaliin päästävä, maksoi mitä maksoi, kun ei aikaisemmin ole saatu asiaan päätöstä. (Ihan niin kuin Sipilän hallitus.)

Kyllä niitä kauniita sanoja osattiin viljellä asian puolesta, mutta kun ne sanat olivat tyhjääkin tyhjemmät, ilman minkäänlaista asiaperustetta. Niiltä 28 valtuutetulta, jotka vastustivat palkkioiden korotusta, tuli perusteltuja kannanottoja sekä esityksiä syistä, miksi korotukset tulisi ajoittaa seuraavan valtuustokauden alkuun.

Ollaanko tässä nyt puoluetuen asialla, koska palkkioista maksetaan huomattavaa puolueveroa? Siis ajatellaan tulevia vaaleja.

Tässä vielä terveiset teille 31 valtuutettua: hävetkää!

Risto Suolanen, Myllykoski

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet

Luetuimmat