Lukijalta: Kuka puolustaa kristittyjä, kysyy kansanedustaja Ville Tavio

Käynnissä olevat kristittyjen vainot ja murhat jäävät länsimaisessa mediassa lähes uutisoimatta.

Ihmisoikeusjärjestö Open Doorsin raportin mukaan viime vuonna maailmassa tapettiin noin 3 000 kristittyä heidän uskontonsa takia. Joka päivä siis keskimäärin kahdeksan kristittyä tapettiin uskonnollisista syistä. Lisäksi yli 260 miljoonaa kristittyä joutuu kokemaan väkivaltaa tai muuta vainoa uskonsa vuoksi.

Varsinkin Pohjois-Afrikan ja Lähi-idän islamilaisissa maissa vallitsee uskonnollinen nationalismi, jonka alla kristityt hävitetään tai on jo hävitetty väkivaltaisin keinoin. Paikallisia kristittyjä vainotaan myös maissa, joissa länsimaalaiset ihmiset eivät sitä tunnu edes matkoillaan ajattelevan, kuten Turkissa, Egyptissä ja Kiinassa.

Ehdotin eduskunnassa, että Suomen panostukset kehitysyhteistyöhön käytäisiin läpi uskonnonvapauden ja kristittyjen aseman näkökulmasta. Sisäministeri Maria Ohisalo (vihr.) vastasi minulle, että kehitysapua ei aiota sitoa minkään uskonnon edustajien tukemiseen. Samalla Suomen vastaanottamista turvapaikanhakijoista ja pakolaisista on yhä vain häviävän pieni osa kristittyjä.

Suomen hallitus ei selvästikään aio reagoida, enkä ole nähnyt kirkonkaan pitävän asiaa Suomessa esillä. Evankelis-luterilaisen kirkon ilmaisjakelulehden uuden numeron kansi sen sijaan kertoo isolla kuvalla ja otsikolla, että klovnit tuovat kirkonmenoihin "ripauksen anarkiaa". Eikö kristittyjen puolustaminen ole enää kirkollekaan tärkeämpää kuin klovnit ja anarkia?

Ville Tavio

Kansanedustaja (ps.), eduskuntaryhmän puheenjohtaja

Uusimmat uutiset