Lukijalta: Suuremmatkaan lämpötilan nousut eivät juurikaan ole maapalloa hetkauttaneet

Antti van Wonterghem jatkaa vihreiden pelottelulinjaa lukijakirjoituksessaan (KS 7.3.). Wonterghemkin vaatii, kuten kaikissa ilmastonmuutoksella pelottelevissa jutuissa vaaditaan, että Suomen on oltava esimerkkinä muille kurjistamalla kansalaistensa oloja ilmaston lämpenemiseen vedoten.

Miksi meillä toitotetaan ilmaston lämpenemisestä ikään kuin siinä olisi jotain ihmeellistä, ennen kokematonta? Vain runsas 10 000 sitten meillä oli vielä jääkausi, joka alkoi noin 2,5 miljoonaa vuotta sitten. Tämä jääkausi piti sisällään kylmiä ja lämpimiä vaiheita, viimeinen jääkausivaihe alkoi noin 120 000 vuotta sitten. Melkoisen varmasti olemme nyt taas lauhassa vaiheessa ja arvioiden mukaan jääpeite valtaa taas alueemme 50 000 vuoden sisään.

Vaikka "ilmastonlämpenemisvouhottajat" väittävät olosuhteiden maapallolla muuttuvan rajusti, jos lämpötila nousee asteen, pari, niin historia osoittaa, että huomattavasti suuremmatkaan lämpötilan nousut eivät juurikaan ole maapalloa hetkauttaneet. Sama pätee nykyistä huomattavasti suurempiin hiilidioksidipitoisuuksiin.

Edelleen, kun huomioidaan, että ihmisen osuus maapallon hiilidioksidin tuotannosta on noin viisi prosenttia, niin entistä enemmän ihmetyttää, miksi juuri tuo pieni osuus on se, mikä kaataa koko maapallon ilmaston.

Mihin on unohtunut absoluuttinen tosiasia, että maapallon ilmasto on aina muuttunut ja tekee sitä nytkin? Kenen etua tämä nykyinen sokea "vouhotus" ajaa? Joskus on puhuttu pimeästä keskiajasta luulottelujen aikakautena, jolle voidaan nyt naureskella, mutta kyllä tämä nykyinen pimeä vouhotuksen aika ylittää tuon keskiajan monin verroin.

Ari Hyvönen, Kausala