Lukijalta: Sairaanhoidon vastuuhenkilöt ovat saaneet aikaan sekasorron ja kaaoksen — ”Entisestä hyvin toimivasta sairaalasta on vain torso jäljellä”

Hyvät sairaanhoidon vastuuhenkilöt, olen surulla seurannut teidän toimianne ja todennut, että niissä ei ole mitään järkeä. Olette saaneet aikaan sekasorron ja kaaoksen. Entisestä hyvin toimivasta sairaalasta on vain torso jäljellä. Eräät teistä pitäisi saattaa edesvastuuseen yhteisen omaisuuden tuhoamisesta. Te olette saaneet toimia ilman kenenkään valvovaa silmää.

Miksi te pyritte paikoille, joissa päätetään jopa ihmishengistä, kun teillä ei tunnu olevan sen enempää ymmärrystä, mistä oikein on kysymys?

Eikö potilaan ehdoilla pitäisi suunnitella toimenpiteet ja tilat?

Kun te hakeudutte päättäjiksi, niin menkää opiskelemaan kyseiseen paikkaan viikoksi tai kahdeksi. Saatte varteenotettavaa tietoa, miten kyseinen paikka toimii käytännössä. Teillä on silloin kuva kyseisestä paikasta. Ja saatte arvostusta paikan henkilökunnalta siitä, että olette kiinnostunut todella heidän toiminnastaan. He kertovat varmasti mielellään ja antavat teille informaatiota kyseisestä paikasta.

Eikö potilaan ehdoilla pitäisi suunnitella toimenpiteet ja tilat? Kaikki toimenpiteet ja hoidot mitoitetaan sen mukaan, mikä on paras mahdollinen kullekin potilaalle. Henkilökunta mitoitetaan potilaan tarpeiden mukaan, ettei potilaan tarvitse kärsiä yhtään ylimääräistä kuin mitä sairaus ja hoito potilaalle aiheuttaa.

Nyt potilaat kiikutetaan jo ennestään alimitoitettuun hoitoyksikköön. Potilas saa odottaa tarpeettoman kauan ja kärsiä kivuista ja vaivoista. Tämä aiheuttaa sen, että vaiva pahenee. Alkuun vähäinen vaiva voi aiheuttaakin jo suuremman ja vaikeamman toimenpiteen kuin mitä se olisi alun perin ollut ja tulla monin kerroin kalliimmaksi. Järki käteen ja katsokaa vähän laajemmalti asioita.

Eila Alt, Jaala