Lukijalta: Kuusankoskitalon toimivuutta tulee vaalia

Kuusankoskitalo on kansalaisten yhteinen olohuone ja tätä meidän tulee vaalia myös jatkossa. Paikka on ottanut paikkansa hyvin kuusankoskelaisten kulttuurin harrastajien sydämissä. Voidaan myös todeta konserttien kohdalta, että asiakkaita tulee aivan koko maakunnasta.

Kuusaasalin akustiikka on aivan kansallista huippuluokkaa. Erilaiset tapahtumat täydentävät käyttöastetta. Ei nykyiseen enää ole paljon lisättävää ainakaan kesäkuukausien ulkopuolella.

Voikkaasali ja luolanäyttämö ovat toisiinsa niin sidoksissa, että yhtäaikainen käyttö ei ole mahdollista. Kuusankosken harrastajateatteri tarvitsee nykyiset tilat käyttöönsä. Mitään suuria spektaakkeleja ei siellä voida esittää.

Ammattiteatterit tarvitsevat aivan toisenlaiset tilat ja puitteet. Varsinainen työ niissä tehdään yleisöltä näkymättömissä erilaisissa työpajoissa. Lisäksi digitaalitekniikka edustaa tänä päivänä merkittävää osaa. Esimerkiksi Porin Suomen vanhimman suomenkielisen teatterin remontti maksoi 12,5 miljoonaa euroa. Siitä tekniikka vei 3,5 miljoonaa euroa.

Toivottavasti päättäjät kuuntelevat ammattilaisten mielipiteitä. Meidän yleisön ja veronmaksajien on myös huomioitava ja ymmärrettävä se mitä ja kuinka paljon kaupunkimme kantokyky kestää?

Timo Nyberg, Kuusankoski

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet

Luetuimmat