Lukijalta: Suomi tarvitsee vahvaa vasemmistolaiseen ajatusmaailmaan suuntaavaa politiikkaa

Tuleva hallitus on jokseenkin sen näköinen kuin uumoilin, ainoastaan RKP olisi pitänyt jättää pois ja ottaa kristillisdemokraatit tilalle. Syy on se , että entisellä huippu-urheilijalla Sari Essayhilla on raikkaita ajatuksia, jotka veisivät Suomea entistä enemmän oikeudenmukaisen politiikan suuntaan.

Kokoomuksen puheenjohtajan Petteri Orpon vaatimukset siitä, että lobbarit häädetään pois hallitus neuvotteluista, on absurdi. Kokoomus on aina näiden 30 vuoden aikana, jotka he ovat olleet hallituksessa, kuunnellut pelkästään lobbareita.

Nyt Suomi tarvitsee vahvaa vasemmistolaiseen ajatusmaailmaan suuntaavaa politiikkaa, joka torppaa populismin, kaiken yksinkertaistamisen, jota se edustaa. Emmehän halua tänne uutta Hitleriä tai uutta sotaa keskelle Eurooppaa. Siitä ei ole kauan, kun Jugoslavian hajoaminen synnytti keskelle Eurooppaa Hitler-ajatuksen, jossa alistetaan yksi kansanosa ja surmataan. Emme halua Eurooppaan enää tällaisen tragedian tapahtuvan.

Nyt on tärkeätä äänestää EU-vaaleissa. Etenkin nuoret, menkää äänestämään, sillä teille vapaa Eurooppa tuo enemmän mahdollisuuksia kuin koskaan.

Kari Valen (sd.), Kouvola