Lukijalta: Uuden uimahallin paikasta

Toivottavasti uuden uimahallin paikasta käydään kattava keskustelu ja arviointi. Kouvolan Sanomien artikkelissa 23.10.2020 väläyteltiin kahta paikkaa, keskustan Urheilupuistoa ja marketaluetta.

Kun alueemme väki vanhenee, muuttoliikkeen suunta on ollut keskustaan päin. Moni on luopunut autostakin, kun on ajatellut, että pärjää keskustan palvelujen äärellä ilman sitä. Joten tämä puoltaisi keskustaa uimahallin paikkana, se palvelisi keskustan palvelujen äärelle muuttaneita.

Myös kaikki keskusta-alueen koulut, joita lienee edelleen ainakin puolen tusinaa, käyttävät uimahallia. Kun uimahalli on kouluista kävely- tai pyörämatkan päässä, säästyy aikaa ja rahaa silläkin suunnalla. Joten ainakin alle 18-vuotiaita keskustan uimahalli palvelee paremmin kuin syrjempään ja automatkan päähän rakennettu halli.

Kouvolan keskustassa ja sen liepeillä asunee edelleen yli 30 000 asukasta. Uskon että ainakin tämä määrä kouvolalaisia on tyytyväisiä, jos uimahalli rakennetaan keskustaan. Sinne on myös parhaat julkiset liikenneyhteydet joka suunnalta. Marketalueen läheisyydessä ei tietääkseni asu montakaan kouvolalaista, sinne mennään pääosin omalla autolla.

Kun uimahallin paikasta keskustellaan, asiantuntijoilta ja myös kuntalaisilta löytyy varmasti vielä lisää perusteita kunkin paikan paremmuudesta. Toivon kuitenkin, että halli rakennetaan ensisijaisesti meitä kouvolalaisia varten eikä ohikulkijoita varten.

Ritva Sorvali, Kouvola

Luetuimmat