Lukijalta: Seurakuntien nuorisotyö on avointa jokaiselle

Matias Uusisilta kutsui mielipidekirjoituksessaan 13.3. kouvolalaisia seurakuntia mukaan elokuun Pride-kulkueeseen.

Sukupuolisuus ja ihmissuhteet ovat asioita, joita seurakuntamme arvostavat. Etenkin nykynuorille suvaitsevaisuus ja moniarvoisuus ovat tärkeä osa arvoja. On tärkeää — aivan kuten Uusisilta toteaa — että nuorten parissa työtä tekevinä yhteisöinä me osoitamme, että nuoret kelpaavat sellaisenaan osaksi yhteisöjämme.

Seurakunnat eivät suhtaudu torjuvasti nuoriin ja elämän moninaisuuteen. Seurakuntien nuorisotyö on avointa jokaiselle. Uskomme, että meidän nuorisotyössä palveleva henkilöstömme on lähellä tämän hetken nuorten elämäntuntoja. Kaikki erilaiset ihmiset yhdessä muodostavat seurakunnan, Kristuksen ruumiin. Seksuaalivähemmistöihin kuuluva on yhtä tervetullut seurakunnan toimintaan kuin joku toinenkin.

Kenenkään ei tarvitse tuntea itseään ulkopuoliseksi yhteisössämme. Meitä kaikkia tarvitaan rakentamaan parempaa huomista. Seurakuntien nuorisotyöntekijöillä on hyvät yhteydet kuulla nuorten ääntä ja auttaa rakentavan vuorovaikutuksen syntymistä.

Sukupuolisuuteen liittyvät näkemykset ovat jo olleet vuonna 2017 jokaisessa Kouvolan seurakuntayhtymän seurakuntaneuvostossa käsiteltävinä, mutta näkökannat eriävät. Sen vuoksi, Matiakselle vastaten, Elimäen seurakunta ei aio osallistua kulkueeseen.

Seurakuntamme jäsenet ja työntekijät voivat hyvin osallistua elokuun kulkueeseen, sen iloon ja väriin koko sydämestään. Voimme myös olla mukana keskustelemassa tilaisuuksissa, joita tapahtuman ympärille syntyy.

Kirsi Hämäläinen, Elimäen seurakunnan kirkkoherra

Luetuimmat

Uusimmat uutiset