Lukijalta: Negatiiviset korot olisivat härskiä rahastusta

Negatiivinen korko, niinpä niin ja hohhoijaa negatiiviselle korolle. Härskiä rahastusta sanon minä...

Jos joku ei ymmärrä, mitä negatiivinen korko tarkoittaa, suomeksi sanottuna säästäjä poloinen joutuu maksamaan pankille korkoa omista talletuksistaan. Jos omista talletuksistaan joutuu maksamaan pankille korkoa, minä kehotan tallettajia nostamaan jokaisen sentin tililtään sukanvarteen.

Pankit muutenkin käyttävät härskisti tallettajien rahoja ja säästöjä rikastuttaakseen miljardööriomistajiaan, maksamatta mitään säästäjälle. Pankkien käytössä on miljardeja tallettajien rahoja, joista tallettajat eivät hyödy mitään, ei tule tillille sentin senttiä.

Kaikki eivät halua, osaa, pysty, tai kykene osakkeiden kanssa pelaamaan. Niissä on aina riski hävitä vuosien hiellä ja vaivalla saadut säästöt. On toki olemassa korkorahastoja, mutta nekään eivät ole täysin riskittömiä.

Ennen olivat valtion obligaatiot, säästäjälle varma ja turvallinen tulonlähde, sama oli talletuskorkojen kanssa, jota pankit maksoivat säästäjille.

Tallettajat voisivat ohjailla pankkeja nostamalla tilinsä tyhjiksi, siirtää rahansa vaikka toiseen pankkiin saadakseen korkokilpailua aikaan. Jos pankki ei suostu nostamaan talletuskorkoja, tilit armotta tyhjiksi, rahat pois pihistä pankista.

Tallettajat jos liittyisivät yhteen, pankit olisivat hetkessä polvillaan...

Risto Parviainen, Kuusankoski