Lukijalta: Koulukiusaamiseen ei puututa tarpeeksi tehokkaasti – "Ei saa käydä niin, että kiusaaminen jatkuu kuukaudesta toiseen"

Mielestäni kiusaamistapauksia on piilossa monia, eikä asioihin puututa tarpeeksi vakavasti.

Kiusaamisen uhri ei välttämättä voi kertoa kiusaamisesta opettajille, koska kiusaajat voivat sen jälkeen kiusata vielä enemmän – eikä asiaan lopulta puututa tarpeeksi vakavasti.

Koulussa on jo muodostunut tavaksi, että toisia voidaan töniä niin välitunneilla, kuin käytävillä ennen tuntien alkua. Asiaa ei pidetä vakavana, vaikka pahojakin loukkaantumisia voisi tapahtua, kun toisia tönitään päälle.

Uskoisin että henkilökunnan on vaikeaa erottaa, onko kyseessä leikkimielinen painiottelu vai aito kiusaamistilanne, mutta minkäänlaista väkivaltaa ei mielestäni tulisi hyväksyä. Kaikkien oppilaiden tulisi ymmärtää tönimisen riskit.

Kun kiusaamistapaus tulee koulun henkilökunnan tietoon, pitäisi välittömästi selvittää mitä todellisuudessa on tapahtunut. Kun kiusaajat on ensimmäisen kerran puhuteltu, kiusaamisen täytyy loppua heti. Ei saa käydä niin, että kiusaaminen jatkuu kuukaudesta toiseen, eikä kiusaamista saada loppumaan. Kiusaajat puhutellaan lievemmissä tapauksissa vain uudelleen, mutta sillä ei ole pitemmän päälle mitään vaikutusta.

Tällä hetkellä rangaistukset mitä tönimisestä ja toisten lyömisestä saa, ovat aivan liian heppoisia. Koulun velvollisuus on kuitenkin taata kaikille turvallinen oppimisympäristö.

Iitin yläkoulun oppilas

Kirjoitus julkaistaan poikkeuksellisesti nimimerkillä.