Lukijalta: Maakuntahallitus ei vastusta Itärata-hanketta

Ritva Sorvali kysyi asiallisesti mielipidekirjoituksessaan (KS 20.8.) ajaako Kymenlaakson maakuntahallitus ratalinjausasioissa pelkästään Kotkan etua? Näin huonosti asiat eivät todellakaan ole, vaikka uutisten perusteella tällaisen kuvan on voinutkin saada.

Kouvola–Porvoo–Helsinki-itäradan tai tutummin ”oikoradan” saamiseksi tasavertaiseksi muiden ratahankkeiden kanssa edellyttää Kouvola–Porvoo–Helsinki-hankeselvityksien päivittämisiä, koska ratalinjaukset ja -hankkeet ovat muuttuneet olennaisesti pääkaupunkiseudulla muun muassa Lentoradan hankesuunnittelun ja Kehäradan myötä.

Kymenlaakson liiton hallituksessa 13.8 saimme itärata-hanketta taas askeleen eteenpäin.

Kymenlaakson liiton hallituksessa 13.8 saimme (§94) itärata-hanketta taas askeleen eteenpäin. Kokouksessa maakuntahallitus päätti, että liitto osallistuu mahdollisesti liikenneviraston käynnistämään selvityksen päivittämiseen. Näitä selvityksiä on syytä Liikenneviraston päivittää ennen kuin Uusimaa-kaavan ehdotus asetetaan nähtäville. Uudenmaan liiton kaavapohjaan on saatava ratalinjavaraus myös Kouvola-Porvoo-välille ennen kyseisen. kaavan lausunnolle ja nähtäville asettamista.

Itäradat ovat olleet maakuntakaavoissa suunnitteluaiheena vuosikymmeniä, ainakin 1970-luvulta lähtien. Me Kymenlaakson liiton hallituksen jäsenet olemme tarmokkaasti ja järjestelmällisesti ajaneet Itäratahanketta valtion ratahankkeeksi. Itäradalla on vahva kannatus sekä Kymenlaakson maakuntahallituksessa, että maakuntavaltuustossa. Itäratahanke edistyy vaiheittain ja tulee toteutuessaan hyödyttämään koko maakuntaa ja lähes puolta Suomea. Maakuntahallituksen tehtäviin ei kuulu vastustaa maakuntaa hyödyttäviä hankkeita, siksi olemmekin mukana edistämässä tasapuolisesti kaikkia alueemme ratahankkeita.

Jouko Leppänen, maakuntavaltuuston puheenjohtaja, Harri Helminen, maakuntahallituksen puheenjohtaja, Maija Lehtomäki, maakuntahallituksen 2. varapuheenjohtaja sekä Pekka Korpivaara, Marjatta Nykänen, Kaisa Spies, ja Jari Käki, maakuntahallituksen jäseniä

Luetuimmat

Uusimmat uutiset

Kommentoidut