Lukijalta: Kouvola tarvitsee hengellistä heräämistä—Valtapolitiikan värit ovat liikaa jämähtäneet menneisyyteen

Päivä ja yö ovat todellisuutta. Valkeus ja pimeys ovat totta. Samoin elämää antava Jumala ja elämää tuhoava sielunvihollinen ovat totta. Ainakin jokaiselle kristitylle tämän pitäisi olla päivänselvää.

Elämä ja kuolema ovat totta. Valitse siis elämä. Näin lukee Raamatun Sananlaskujen kirjassa. Tässä yhteydessä ei tarkoiteta fyysistä elämää, vaan valitsemaamme henkistä ja hengellistä elämän suuntaa. Voimme valita arvomaailmamme, joka on plus- tai miinusmerkkinen.Tämä koskee myös yhteiskunnallista menoa. Mihin me turvaamme, mistä etsimme viisautta päätöksentekoon?

Oman tai kulmakunnan edun tavoittelu on tullut tiensä päähän.

Todelliset kristilliset arvot on ajettu pitkälti marginaaliin Suomessa, usein jopa oikeuteen. Jeesus on ulkoistettu kouluista, nuorisokasvatuksesta ja päätöksenteosta. Olemme sokeutuneet näkemästä seurauksia. Kauhistelemme kuitenkin maailman menoa. Lyhyessä ajassa väkivalta ja turmellus on lipunut arkeemme. Maailman onnellisimman kansan tervehenkisyys on romahtamassa. Monet kaupungit ovat lähestymässä kriisistatusta, näin Kouvolakin. Fingerporin piirtäjä pitää televisiossa epätoivon symbolina Kouvolaa. Vertaus on irvokas, mutta monen kaupunkilaisenkin omaksuma.

Usko on luja luottamus siihen, mitä toivotaan. Ojentautukaamme ylöspäin, muutos on mahdollista.

Musta väri valtasi Manskin. Nuorison mieliin kauhua ja kuolemaa kylvävä Halloween marssi kaupunkiin. Moni aikuinen istuu salaseuran hämyssä. Mustista ideologioista ei löydy valoa.

Valtapolitiikan värit ovat liikaa jämähtäneet menneisyyteen. Kaupungintalon taannoinen monivärilippu ei kaupungin imagoa nosta. Tuskin apua tuovat mystiset energiat tai parantavien kivien kantaminen taskuissa.

Mistä etsimme pohjaa päätöksille. Eivät auta ontot positiivisuuden pumppaukset. Oman tai kulmakunnan edun tavoittelu on tullut tiensä päähän. Muutos on välttämätön ja samalla suuri mahdollisuus.

Yleensä ajattelemme, että rukous on viimeinen keino. Todellisuudessa Jumalan puoleen kääntyminen tulisi olla ensimmäinen asia etsiessämme viisautta päätöksentekoon. On ratkaisevaa saako Jumala vai sielunvihollinen olla perimmäinen neuvonantajamme. Valitettavasti tämä yksinkertainen linjaus on hämärtymässä kirkollisissa piireissäkin. Kouvola tarvitsee hengellistä heräämistä, mikä vaikuttaa kaupunkilaisten parhaaksi tässä ajassa ja ikuisuudessa.

Hannu Hurri, lääkäri, Kouvola