Lukijalta: Lukiopäätös nostaa elimäkeläisten ja valkealalaisten lukiolaisten kynnystä jatko-opiskeluun

Viime viikolla saimme lukea, että Elimäen lukio lopetetaan ja heti perään, että nuorisotila suljetaan. Tämä osoittaa, ettei nuorison hyvinvointi ja syrjäytymisen esto ole kiinnostavaa, ei ainakaan muiden kuin Kouvolan keskustan ja Kuusankosken nuorten osalta.

Kouvolan keskustaan valmistui juuri nuorisotila hienoine kuparisine vesikouruinen ja syöksytorvineen, sisältäkin on todella hieno. Tuliko liian kalliiksi, kun nyt pitää muutaman tonnin säästön vuoksi sulkea nuorisolta tilat reuna-alueilta? Mitään tietoa ei ole saatu korvaavasta nuorisotilasta Elimäellä.

Lukiopäätös nostaa elimäkeläisten ja valkealalaisten lukiolaisten kynnystä jatko-opiskeluun, ellei matkakustannuksia korvata. Jääkö moni lapsi jatko-opiskelua vaille, kun ei ole rahaa? Päättäjät odottavat ilmeisesti hallituksen päätöksiä mahdollisesta oppivelvollisuuden jatkamisesta ja tuleeko siihen jotain velvoitteita matkakustannusten korvaamisesta. Miksi ei heti päätetä, että toisen asteen opiskelijoiden matkakustannukset korvataan? Se olisi tasa-arvon lisäämistä, ei se, että lisätään epätasa-arvoa Elimäen lukion opiskelijoille, kun valkealalaisetkin joutuvat kärsimään.

Kouvola kehittää vain keskustan ja Kuusankosken alueita. Nytkin mietitään uusia kirjastotiloja ja vanhoja ei tietenkään pureta, vaan niihin tehdään seurustelutiloja keskustan asukkaille. Kulut jäävät siis entisestä kirjastosta maksettaviksi. Paljonko ne ovat verrattuna nuorisotilojen sulkemisella saavutettavaan säästöön? Luulisi, että päättäjillä on edes jotain oikeudenmukaisuudentajua jäljellä siinä, miten eri alueiden kuntalaisia kohdellaan.

Ilkka Tirkkonen, Raussila

Uusimmat uutiset