Lukijalta: Ratamo tulee olemaan veronmaksajille kallis terveyskioski!

Viikottain kerrotaan Kouvolan Sanomissa palkkojen ja kokouspalkkioiden noususta. Viikottain samassa lehdessä on pieniä juttuja eri Ratamon rakennuskohteista. Taas oli juttu, että Ratamolle tehdään parkkipaikkaa paloaseman taakse, kustannus arvio noin 250 000 euroa. Kun tehdään Ratamolle ohitustietä Marjoniemestä, taidetaan puhua jo miljoonista?

Miksi ei Ratamoa tehty vanhalle Citymarketin alueelle? Parkkipaikat olisivat samassa tasossa sairaalan kanssa ja osa suoraan käytettävissä. Ei olisi tarvinnut kuin rakentaa sairaala kuivalle maalle keskelle ja parkkipaikat ympäri sairaalaa. Ihmisten olisi ollut helppo mennä sinne, mihin tarvitsee mennä. Nyt tulee porukka pyörimään kuka missäkin ennenkuin löytää kohteen paloaseman takaa Ratamolle.

Ratamo tulee olemaan veronmaksajille kallis terveyskioski!

Isot tiet ambulanssiliikenteelle olisivat olleet vieressä, ei olisi tarvinnut rakentaa kuin ensiavun rampit. Tuleva Ratamo tulee olemaan pullonkaula liikenteelle ja todellinen häiriötekijä lähistöllä oleville asukkaille sivuäänineen sekä sillä rakentamispohjalla surkein ja kallein vaihtoehto. Kiitos siitä riiteleville kunnallispolitiikoille!

Rahat, joista pienissä erissä kerrotaan lehtien palstoilla, unohtuvat helposti veronmaksajilta, kai se on tarkoituskin? Välillä jopa 10 miljoonaa euroa on häipynyt tai löytynyt. Onko tilanne jotain veronmaksajien harhautusta? Onko homma hanskassa?

Olen asunut 70 vuotta perus-Kouvolassa. Nyt on meno mennyt hurjaksi, kun Kouvola-Kuusankoski-Anjalankoski samplaavat keskenään tietämättä, missä mennään. Tämä systeemi ei kaupungissa muutu ennen kuin vanhat jäärät siirtyvät sivuun tältä riitely- ja määräävältä päätöslinjalta.

Ratamo tulee olemaan veronmaksajille kallis terveyskioski!

Kenen oli suotontti, kun sitä ajettiin kun käärmettä pulloon? Eikö parempaa ja halvempaa ratkaisua olisi saatu ei riitelemällä, vaan kunnon neuvottelijoilla?

Pyydän, että joku kaupungin johdosta vastaisi veronmaksajille, miten näin on käynyt ja miten veronmaksajien eurot valuvat suohon. Ja mikä oli arvio budjetista alussa ja missä nyt mennään tällä hetkellä luultavassa loppubudjetissa?

Unto Lehtinen, Kouvola

Kommentoidut