Lukijalta: Kuusankosken uimahallin ulkoaltaan suljettuna pitämisestä päätettiin ilman yhtään puheenvuoroa tai kysymystä kävijämääristä tai säästöistä

Kouvolan liikunta- ja kulttuurilautakunta päätti kokouksessaan 17.4. yksimielisesti pitää Kuusankosken uimahallin ulkoaltaan suljettuna koko kesän. Kokouksessa ei käytetty yhtään puheenvuoroa asiasta.

Ei esitetty eikä kysytty viime kesän kävijämäärää (KS uutiset/lähellä: 1 500 uimaria kävi uimahallin ulkoaltaalla), ei kysytty sulkemisen säästöjä euroina. Palvelupäällikkö Anne Eriksson on kertonut 2018 kokemuksesta, että ulkoaltaan auki pitämisestä kesällä on tullut myönteistä palautetta!

Lautakunta oli päättänyt 12.4.2018 Kuusankosken ulkoaltaan auki pitämisestä 11.6.–11.8.2018. Päätöksessä sanottiin silloin, että: ”päätettiin ottaa Kuusankosken ulkouima-allas käyttöön 11.6.-11.8.2018 väliselle ajalle kokeiluna. Lautakunta seuraa käyttäjämäärää ja tekee uimahalliverkkoratkaisun yhteydessä linjauksen sen jatkokäytöstä”.

Kesän 2018 ulkoaltaan kustannukset arvioitiin 19 000 euroksi nurmikon leikkauksineen, kunnostustöineen ja uimavalvojan palkan sekä laitosmiehen palkan. Saman verran varmaan olisi maksanut 2019 kesän kustannukset, joita ei kokouksessa esitelty, eikä kukaan kysynyt! Siis lautakunta oli vain esittelijän ehdotuksen hiljainen kumileimasin!

Näin kuusankoskelaisilta lapsiperheiltä viedään ulkoaltaan käyttöilo kesältä 2019. Lapsiperheillä ei ole etujärjestöä, joka tekisi päätöksestä oikaisuvaatimuksen, toivottavasti kaupunginhallitus ottaisi asian itselleen.

Vielä lainaus Kouvolan uudesta kaupunkistrategiasta:”Liikunta tulee olla kaikenikäisten kansalaisten peruspalveluna. Liikunta luo terveyttä, hyvinvointia ja tasa-arvoa vaikutuksillaan. Liikuntamahdollisuuksien edistämiseksi kaupungin tulee ylläpitää ja tarjota edullisia liikuntapaikkoja.”

Jyrki Lindberg, Kuusankoski