Lukijalta: Kouvolalta puuttuvat yhteiset tavoitteet ja tahto, kunniahimo ja ammattiylpeys tehdä mahdollisimman tehokkaasti ja hyvin

Kun Kouvolan tulos on ilman satunaisia tuottoja ollut 2009—2018 vain kolmena vuotena ylijäämäinen ja 2018 tulos oli peräti 26 miljoonaan euroa alijäämäinen, niin kaupunki säästää karsimalla palveluverkkoja ja lisäämällä johtajia, päälliköitä, koordinaattoreita ja asiantuntijoita. Miksi?

Siksi, että tätä kysymystä eivät Kouvolan johtavat poliitikot ole osanneet kysyä vuosikymmeniin, ja siksi Kouvolan talous on kuralla ja henkilöstö voi pahoin niin henkisesti kuin fyysisesti. Kouvolan johtaminen ollut ja on edelleen ala-arvoista — piittaamaton, ylimielinen ja yhteistyökyvytön asenne. Asenne ratkaisee!

Työn tuottavuus on meillä heikompi kuin monissa muissa kunnissa.

Toisaalta työn tuottavuus eli työn tuloksellisuus on todella huono. Työn tuottavuus on meillä heikompi kuin monissa muissa kunnissa, vaikka me kouvolalaiset uskomme olevamme ahneita työlle. Pidämme muita meitä laiskempina. Totuus on kuitenkin jotain muuta. Esimerkiksi vuotuinen kokonaistyöaikamme on maailman lyhyimpiä ja aikaansaannoksemme eivät ole kaksisia.

Meiltä kouvolalaisilta puuttuvat yhteiset tavoitteet ja tahto, kunniahimo ja ammattiylpeys tehdä mahdollisimman tehokkaasti ja hyvin. Meiltä puuttuvat myös yhteistyökyky ja taito tehdä yhdessä. Olemme tyypillisiä ”yksin hiihtäjiä”! Nyt kun meillä pitäisi olla yhteinen tavoite ja yhteinen tahto, niin vanhat ”jäärät” tappelevat paikallisessa valtalehdessä kuin keskenkasvuiset kakarat!

Kouvolassa luullaan, että kun työntuottavuus on huono, asia korjaantuu sillä, että palkataan uusi päällikkö, koordinaattori tai asiantuntija. Näin tehdään nyt Kouvolassa, karsitaan liikuntapaikkoja, mutta samaan aikaan ollaan palkkaamassa liikuntapalveluun liikuntakoordinaattori, vaikka siellä on jo liikunta- ja kulttuurijohtaja, liikuntapäällikkö ja liikuntapaikkapäällikkö. Miksi?

Kinnossa on muun muassa kiertotalouden kehittämispäällikkö, kolme asiantuntijaa ja yksi assistentti. Ja matkailu pistää vielä paremmaksi, sillä siellä on kehittämispäällikkö, kolme asiantuntijaa, kaksi assistenttia ja kaksi matkailuneuvojaa. Kinno on osakeyhtiö, jonka tehtävänä on tehdä menestyviä yrityksiä, mutta Kouvolan kaupunki joutuu tukemaan Kinnoa miljoonilla euroilla. Miksi? Että näin meillä ihmeen hienossa Kouvolassa.

Vaikka nyt eletään vaikeita aikoja ja työelämän muutos vaatii osansa, emme kuitenkaan ajan mittaan menesty muulla kuin tekemällä enemmän tehokkaasti järjesteltyä työtä.

Kaupungin viranhaltijoiden ja luottamushenkilöiden, toimihenkilöiden ja työntekijöiden tulisi muistaa, että heidän palkkansa maksaa kouvolalainen veronmaksaja — ei Kouvolan kaupunki! Jos meillä kouvolalaisilla menee hyvin, niin silloin menee teilläkin!

Kari Kylliäinen, Kouvola

Luetuimmat

Kommentoidut